Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaЧт, 18.04.2024, 16:30



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Січень » 29 » Другий результат сезону в світі на Кубку України.
09:52
Другий результат сезону в світі на Кубку України.


27-28 січня в Запоріжжі відбувся Кубок України з легкої атлетики, в якому взяли участь 500 атлетів з усіх областей України. Не зважаючи на те, що майже всі перші номери збірної в цей час беруть участь у міжнародних закордонних змаганнях, в манежі Спортивного клубу „Металург” ВАТ „Запоріжсталь” не обійшлося без результатів світового рівня.

Львів’янин Віктор Шаповал в секторі для стрибків у висоту показав другий результат сезону в світі, подолавши планку на висоті 2м33см. Всі висоти, починаючи з 2.05 до 2.25 включно, підопічний Валерія Лебедюка долав з першої спроби. Гросмейстерські 2м30см 29-річний стрибун взяв з другої спроби, а особистий рекорд у 233см підкорився Шаповалу з третьої. Нинішньої зими вище стрибав лише росіянин Іван Ухов, який кілька днів тому переміг на міжнародному турнірі в чеському Хустопеце з результатом 2м34см.

Третій результат сезону в Європі показав учасник пекінської Олімпіади в чоловічому десятиборстві Олексій Касьянов.  Щоправда, цього разу в секторі для стрибків у довжину. Запорізький атлет виграв змагання, не дотягнувши лише 8 см до восьмиметрового рубежу. Вікторія Рибалко була беззаперечним лідером жіночого турніру зі стрибків у довжину, приземлившись у четвертій спробі на позначці 6м51см.

Чемпіонка Європи серед юніорів Наталка Лупу з Чернівців виграла жіночу вісімсотметрівку з показником 2:03.16, що насьогодні є четвертим результатом у європейському топ-листі нинішнього зимового сезону. Зоя Гладун в Запоріжжі фінішувала другою на цій дистанції за 2:03.75.

Четвертий результат сезону в Старому Світі показав і броварчанин Олександр Корчмід в секторі для стрибків у висоту з жердиною. Висоту 5м70см 27-річний жердинник здолав з третьої спроби. Олександр Бубка (син Василя Бубки і відповідно племінник Сергія Бубки) фінішував у цьому секторі другим, зупинившись на позначці 550см, що дорівнює його найкращому результату нинішнього сезону.

Рекордсмен світу серед юніорів з метання диску Микита Нестеренко встановив свій особистий рекорд в секторі для штовхання ядра. 18-річний представник Дніпропетровської області в другій спробі показав результат 18м97см (снаряд 7кг260г – дорослий). До речі, чемпіон світу серед юніорів зі штовхання ядра німець Девід Шторль має найкращий показник у штовханні дорослого ядра тільки 18м46см.

У спринтерських дисциплінах слід відзначити перемогу Костянтина Васюкова на дистанції 60м в результатом 6.70сек. Олеся Повх таку ж дистанцію здолала за 7.42 у попередньому забігу і згодом за 7,1 сек. за ручним хронометражем у фіналі.

Під час першого дня змагань головний комп’ютер фінішної електроніки вийшов з ладу, через що бігову програму змагань довелося змістити на півгодини, а кілька забігів провести за ручним хронометражем. Звісно, українські ЗМІ не забарилися з повідомленнями щодо «провалу» Кубка. Втім, техніка, як завжди, ламається невчасно, і до речі, не тільки на внутрішніх українських змаганнях, а й на стартах рівня Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи.

«До честі обслуговуючого персоналу та організаторів Кубка України, - дає коментар Держтренер України Валерій Александров, - проблему вдалося вирішити за півгодини. Протягом цього часу наші програмісти вже дістали з Інтернету новий аналог програми, що вийшла з ладу, і встановили його на новий комп’ютер. В цей же час паралельно робили все можливе, аби реанімувати перший варіант. У підсумку обидва запрацювали майже разом. Так що на випадок чергової неприємності з технікою ми мали можливість підстрахуватися. Загалом, для умов, в яких проводився легкоатлетичний Кубок України, це була організація дуже високого рівня. Адже в Запоріжжі нам пішли назустріч, прийнявши змагання, так би мовити, в борг. Це і оренда манежу, і розміщення в готелях, і суддівство… Величезне СПАСИБІ потрібно сказати усім областям, які знайшли можливість привезти команди до Запоріжжя в основному власним коштом.»    

 

 

Повні результати змагань Кубка України з легкої атлетики можна переглянути на сайті ФЛАУ за цим посиланням. У командному заліку на першому місці фінішувала Донецька область, на другому - Харківська, і на третьому - Дніпропетровська. Повні командні результати дивіться тут.


Джерело www.uaf.org.ua

Категорія: Легка Атлетика | Переглядів: 1121 | Додав: buksport | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Січень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024