Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaПт, 19.04.2024, 08:46



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Лютий » 12 » Лютневий заспів «синьо-жовтих»
09:45
Лютневий заспів «синьо-жовтих»

Головний тренер української збірної Олексій Михайличенко (© ФФУ/Олександр Задірака)

Отримавши дві перемоги поспіль над словаками та сербами − 3:2 та 1:0 відповідно, − національна збірна України виявилася переможцем XII міжнародного турніру на призи Кіпрської футбольної асоціації. Відрадно, що вітчизняні команди поступово ламають усталений ще з радянських часів стереотип, що лютий − не «наш» місяць. «Синьо-жовті» у цих матчах довели, що взимку можна не тільки перемагати, а й демонструвати при цьому досить-таки пристойну гру. Тепер − слово за нашими клубами, які за тиждень поновлять виступи в Кубку УЄФА.

 

Гра на результат

Хоч турнір і носив статус товариського, проте у вирішальному матчі Сербія − Україна відчувалося, що жодна з команд поступатися не хоче, і прагне досягти позитивного результату. «Фінальний поєдинок за своїм малюнком відрізнявся від нашої попередньої гри зі словаками, однак тому є декілька пояснень, − говорить в інтерв’ю офіційному сайту ФФУ головний тренер збірної Олексій Михайличенко. − По-перше, на мій погляд, серби все-таки вище за класом від нашого попереднього суперника. По-друге, ми практично повністю змінили склад, і багато зв'язок, а також окремі лінії  випробовували чи не вперше. Тож не дивно, що в деяких епізодах нам не вистачало взаєморозуміння. Але через подібні моменти, до того ж в іграх з серйозними противниками, теж необхідно пройти. Водночас повинен сказати, що загалом до підопічних особливих претензій немає − всі вони прагнули максимально точно виконувати поставлене завдання».

 

Без гостроти

Якщо не враховувати кількох дитячих помилок, то загалом діями у захисті тренери і справді можуть бути задоволені. А от щодо гри в атакуючій фазі, то виходило далеко не все. Олексій Михайличенко також хотів би бачити більш гострі дії попереду. «Одначе сьогодні нам не вистачало останнього пасу, − констатує він. − Хоча підопічним вдавалося проводити потенційно небезпечні атаки, проте довести їх до логічного завершення не змогли. Втім, у підготовчий період такий брак має своє пояснення. Плюс зважте на те, що кожен футболіст по-своєму реагує на міжсезонні навантаження. Хтось швидко набирає форму, а іншому для цього потрібно більше часу».

 

Зимова готовність

Перемагати, звісна річ, завжди приємно, проте, на думку Михайличенка, важливо те, «що тренерський штаб побачив, хто з наших гравців на що здатен саме сьогодні. Турнір на Кіпрі, який пройшов на досить непоганому рівні, в зручних умовах, виявився дуже корисним, і дав нам достатньо інформації для роздумів. Окрім того, не варто забувати і про психологічний чинник: після тривалої паузи ми знову зустрілись, поспілкувались в дружній атмосфері… Одним словом, ці три дні були для нас дуже плідними».

 

Зручні серби

Наставник сербів Радомір Антич, попри невтішний рахунок, знайшов в собі сили визнати закономірність перемоги українців: «Вони практично бездоганно відіграли у захисті, і не дали нам можливості проявити свої сильні сторони. Водночас не скажу, що суперники  були кращими за нас в атаці, проте феноменальний удар Назаренка виявився тим чинником, який схилив шальки терезів на ваш бік. Коли зустрічаються приблизно рівні за силами команди, саме такі моменти і визначають долю гри». Нагадаю, що в березні минулого року українці вже зустрічалися з сербами, і тоді теж перемогу в матчі, що проходив у Києві, з рахунком 2:0 святкували «синьо-жовті» (відзначились Назаренко, теж після дальнього удару, і Шевченко). Щоправда, Антич тоді збірну не очолював.

 

Репетиції не було

Дехто вважає, що лютневі матчі були свого роду генеральною репетицією перед поєдинком з англійцями, і що після них тренер українців мав би ледь не визначитися зі складом, що вийде на поле легендарного «Уемблі». Проте Олексій Михайличенко не погоджується з такою постановкою: «Я не зациклююсь зараз на цьому, тому що до 1 квітня − досить великий, за футбольними мірками, відрізок часу, протягом якого може статися чимало змін. Багато кандидатів до збірної проведуть по 7-8 офіційних матчів. Ми, як і раніше, уважно слідкуватимемо за всіма гравцями, а коли настане час, тоді і будемо визначатися. На підставі ретельного аналізу».


www.ffu.org.ua


Категорія: Футбол | Переглядів: 903 | Додав: buksport | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024