Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaПт, 19.04.2024, 10:13



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Лютий » 24 » На чернівецькому турі ВЮБЛ судді "вбивали" ... команду - господарку. А наші землячки таки зуміли здобути четверту перемогу
12:05
На чернівецькому турі ВЮБЛ судді "вбивали" ... команду - господарку. А наші землячки таки зуміли здобути четверту перемогу

Напередодні п’ятого туру Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги (команди дівчат 1994 року народження), який відбувся в обласному центрі Буковини, наставник БК «Чернівці – ДЮСШ №1» Руслан Чехімський зазначив: «У двох останніх турах ВЮБЛ нашій команді залишилися зіграти чотири зустрічі. Перед дівчатами стоїть завдання здобути перемоги у поєдинках із житомирською, дніпропетровською та криворізькою командами».

А може Зелінський та Томчук просто не вміють судити ?

Зрозуміло, що мало хто сподівався на перемогу буковинок у матчі з вінницькою командою МСДЮСШОР. До приїзду у Чернівці вінничанки мали стовідсотковий результат – 7 перемог у 7 зустрічах. І все ж, була надія на те, що підопічні Руслана Чехімського та Андрія Прохніцького зуміють дати бій претенденту на призові місця.

Початок гри був за вінницькими баскетболістками. Господарки майданчику програвали з рахунком 4:13. Незважаючи на це, наші дівчата зуміли наблизитися до суперника – 26:32. А коли здавалося, що буковинки таки переламають хід зустрічі, на шляху БК «Чернівці – ДЮСШ №1» стали ... арбітри – Леонід Зелінський (Бердичів) і Микола Томчук (Тернопіль). Ці горе – судді трактували правила баскетболу на свій лад. Згодом розпочалася роздача фолів чернівецьким баскетболісткам. На думку фахівців, багатьох фолів і близько не було. У результаті суддівського свавілля (іншого слова тут підібрати важко) майданчик через п’ять фолів залишили одразу троє гравців стартової п’ятірки буковинської команди – Юлія Фівка (набрала у матчі 12 очок та зробила 5 підбирань), Тетяна Ришко (12 очок +11 підбирань) та Мирослава Фордзюн (4 очка + 6 підбирань). З цих показників можна судити про те, яке значення мають для нашої команди згадані баскетболістки. Обезглавивши чернівецький колектив, арбітри стали помічати фоли у вінничанок. Мовляв, подивіться, які ми об’єктивні… Пани Зелінський та Томчук ! Від ваших «діянь» страждають діти, які сидячі на лавці у найвідповідальніші хвилини матчу, не можуть збагнути те, чому опинилися там.

Нещодавно Чернівці знову з’явилося на баскетбольній карті України. Буковинські баскетболістки отримали можливість пограти з сильними суперниками. А тут на чернівецький тур присилають людей, які «вбивають»… команду – господарку. Зрештою, а може  Зелінський та Томчук просто не вміють судити ?  Тоді виникаєінше питання: як таких арбітрів можуть допускати до змаганнях всеукраїнського рівня ? Погодьтеся, що ВЮБЛ – це не першість колгоспу «Даремна праця». Тому треба прагнути до того, щоби представницькі змагання обслуговували кваліфіковані арбітри, які не заважатимуть командам демонструвати видовищну гру.

Буковинки поступилися вінницькій команді з рахунком 43:63. Хоча ті гравці нашого колективу, які замінили лідерів, зіграли непогано. Зокрема, влучним трьохочковим кидком запам’яталася Олександра Романюк.

У матчі з "Житомиром" буковинки вирвали перемогу в додатковий час

Чудовий шанс перервати свою програшну серію буковинки отримали у матчіз «Житомиром». Напередодні чернівецького туру багато хто думав, що наші землячки зможуть без проблем здолати суперниць. Однак, як показали поєдинки, представниці Житомира є досить міцним горішком. Стартовий відрізок зустрічі підопічні Руслана Чехімського та Андрія Прохніцького програли з рахунком 4:15. Та й упродовж усієї зустрічі житомирянки були попереду. Коли здавалося, що баскетболістки з Житомира здобудуть другу перемогу в сезоні, проявився характер наших дівчат. Під завісу зустрічі буковинки майже наздогнали суперника. Після цього трьохочковий кидок вдався Юлії Фівці. Тож основний час гри завершився з результатом 52:52. У додатковий час наші землячки таки зуміли здобути четверту перемогу у ВЮБЛ – 58:55.

Незважаючи на успіх, гра іноді гра буковинок залишати кращого. Наші дівчата припустилися багатьох помилок, які дозволяли супернику постійно бути попереду. З позитивних моментів відзначимо вдалі дії Тетяни Ришко, яка грала з травмою коліна. У матчі з житомирською командою Тетяна набрала 21 очко (+24 підбори). П’ятнадцять очок принесла своєму колективу Мирослава Фордзюн, яка до того ж зробила 11 підборів. На активі Юлії Фівки 10 очок і 5 підборів. Окрім згаданих гравців у матчі проти житомирської команди виступали: Кристина Варваріга (12 очок у двох матчах), Людмила Деліцой, Юлія Андросова, Яна Костащук, Олександра Романюк, Марина Овадюк, Емілія Марчук.

  Дві перемоги у п’ятому турі здобув колектив «Рівненщина», який тренує авторитетний фахівець Валерій Жартун і Марина Панюк. Західноукраїнський колектив переміг «Житомир» - 58:35 та МСДЮСШОР (Вінниця) – 69:38. Після вояжу в Чернівці, «Рівненщина» міцно закріпилася на другій сходинці.

Наступні поєдинки БК «Чернівці – ДЮСШ №1» зіграє 25-26 квітня в Рівному. Суперниками наших дівчат будуть команди СДЮСШОР – 5 (Дніпропетровськ) та ДЮСШ №5 (Кривий Ріг).

Олексій МАМЧУК, "БукІнфо"
Категорія: Баскетбол | Переглядів: 1382 | Додав: buksport | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024