Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaПт, 29.03.2024, 11:48



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Квітень » 2 » Меморіал Янушевського в Чернівцях розпочався із сенсації та скандалу
09:55
Меморіал Янушевського в Чернівцях розпочався із сенсації та скандалу

 Сенсаційним виявився початок ювілейного Міжобласного турніру пам’яті одного із засновників буковинського гандболу Вадима Янушевського – у стартовому поєдинку представники Чернівецького національного університету, які є абсолютними аматорами, несподівано перемогли 23:21 команду Національного університету Львівська політехніка, за яку виступають гравці вищолігового «Політехнік – СКА». Першого ж ігрового дня відбувся і скандал за участю місцевого тренера Миколи Кузнєцова.

Більшу частину двобою між ЧНУ (Чернівці) та НУ Львівська політехніка в залі чернівецької обласної ДЮСШ, де відбувається турнір, панувала незвична тиша – присутні вболівальники якось без особливих емоцій реагували на події на майданчику навіть тоді, коли місцеві гандболісти виходили вперед, оскільки, схоже, глибоко сумнівалися в тому, що аматори зможуть на рівні зіграти з вищоліговцями. Ніби підтверджуючи ці сумніви, львів’яни під завісу першої половини гри вийшли вперед і на перерву пішли лідерами – 12:10. Здається, і самі гості були впевнені, що точно виграють, адже навіть у другому таймі доволі спокійно реагували на те, що чернівчани часом зрівнювали рахунок і навіть виходили епізодично вперед. По-справжньому львів’яни «завелися» вже ближче до завершення гри, коли господарі майданчика відірвалися на два м’ячі. Але вже було пізно – буковинці, яких в останні хвилини, нарешті, почала нормально підтримувати і рідна публіка, «піймали кураж» і вже не випустили з рук перемогу – 23:21.

На сенсаційній ноті розпочався і другий матч між вихованцями місцевої обласної ДЮСШ та досвідченою командою з Вінниці, у складі якої були й майстри спорту колишнього СРСР. Юні чернівчани швидко відійшли від перших пропущених «сухих» м’ячів і вже в середині тайму виглядали фаворитами зустрічі. Їх перевага сягала 4-5 м’ячів. Проте витримати переможну ходу до перерви юнаки не змогли, опинившись вже у ролі наздоганяючи з відставанням в один м’яч. А «міжтаймовий відпочинок» для них розпочався з невеличкого шоку – за не зовсім коректні висловлювання на адресу секретаря червону картку від судді національної категорії Валерія Лазарєва з Київщини отримав наставник ОДЮСШ Микола Кузнєцов.

У другому таймі чернівецькі юнаки зуміли продемонструвати непогану гру та неабиякі бійцівські якості і без присутності тренера. І хоч і програли в один м’яч (27:28), але заслужили і оплески, і похвальні слова з боку присутніх ветеранів гандболу з різних міст, які в унісон спрогнозували: «З цих хлопців буде толк!»

Інтригуючим і напруженим обіцяло бути і «дербі» між чернівецькими ОДЮСШ та ЧНУ. Але ні боротьби, ні інтриги не вийшло – ображений на вилучення молодий тренер Микола Кузнєцов вирішив своїх вихованців на цю гру не випустити, за що команда отримала технічну поразку 0:10…

Другого ігрового дня «у бій» вступить і Волинський національний університет (Луцьк), який вже зобував у Чернівцях головний трофей.

Ще декілька слів про людину, пам’яті якої проводиться звітний турнір. Заслужений тренер Росії Вадим Янушевський був не лише одним із засновників гандболу на Буковині, а й серед перших почав ровивати в Україні хокей на траві (у 70-х роках). У 1974 році вони з Борисом Зажаєвим створили студентську команду з хокею на траві «Університет», яка багато років була незмінним чемпіоном України і пізніше виступала у вищій лізі СРСР. Янушевський стояв і у витоків створення у Чернівцях перших бейсбольних команд у 1987 р.

Варто зазначити, що в ролі спів організатора Меморіалу, разом із обласною федерацією гандболу (Юрій Ячнюк) та Чернівецьким національним університетом, виступає і знаний український гандбольний арбітр, уродженець Чернівців Олександр Людовик, який обслуговував ігри Олімпіади в Пекіні. А матчі турніру судить і суперліговська бригада у складі названого вище Валерія Лазарєва та чернівчанина Олександра Ківерника.

Меморіал Янушевського завершиться у неділю, 29 березня.

Георгій Мазурашу

Категорія: Інші Види | Переглядів: 1002 | Додав: buksport | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024