Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaСб, 20.04.2024, 00:58



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Липень » 8 » Друга ліга: боротьба на старті
09:44
Друга ліга: боротьба на старті


Глобальна економічна криза навчила українських уболівальників бути менш вимогливими до улюблених клубів. Звичайно, такі команди як «Динамо» і «Шахтар» завжди ставлять планку завдань на максимальній висоті. Фанатам наших грандів переживати нема про що. Однак не варто забувати, що український футбол – це не тільки Прем'єр-ліга. Команди Першого та Другого дивізіонів не менш важлива складова професійного рівня. Нажаль, окремі області України не представлені на футбольній мапі жодним професійним колективом. Житомир, Черкаси, Херсон, можливо приєднаються до цього списку ще декілька міст. Причина банальна – проблеми команд із грішми.


Незважаючи на песимістичну картину, вже на старті першості серед команд Другої ліги (візьмемо для приклада групу «А») клуби повели боротьбу за підвищення в класі; хоч і на рівні заяв. Про бажання повернутися до Першої ліги на прес-конференції розповів Президент МФК «Миколаїв» – генерал-лейтенант міліції (у відставці) Микола Марченко: «Мета і завдання перед командою залишаються незмінними: за підсумками сезону 2009/2010 повернутися до Першу лігу українського футболу!».

Вірогідніше, з другої спроби намагатиметься увійти до Першої ліги вінницька «Нива». У команди тепер новий тренер – відомий в Україні фахівець Олег Федорчук. Нагадаємо, у минулому сезоні Олег Вікторович очолював «Нафком» (Бровари). Разом з Федорчуком до Вінниці переїхали найкращі футболісти броварської команди.

У минулому сезоні не приховували серйозних амбіцій «Арсенал» з Білої Церкви та київський ЦСКА. Підвищення в класі має намір вибороти «Динамо - Хмельницький». Почесний президент клубу (начальник управління МВС України в Хмельницькій області) Володимир Гаврилюк не обіцяв, а чітко поставив завдання: «Звичайно, це складно; я розумію, для того щоб вивести команду до Першої ліги потрібно мати серйозний фінансовий ресурс, мати футболістів. І сьогодні я ставлю завдання тренерському складу, щоб Віктор Ілліч Муравський, призначений головним тренером, підготував пропозиції відносно основного складу».

Дуже серйозні наміри щодо Першої ліги має «Буковина» (Чернівці). Президент клубу Василь Федорюк (на фото) заявив: «Зараз є всі підстави сподіватися, що ми зможемо поборотися за путівку до Першої ліги. Потрібно тепер придбати хоча б вісьмох сильних футболістів, які мають досвід виступу у Вищій та Першій лігах».

Як бачимо, 5-6 клубів реально готові вести боротьбу за підвищення в класі. На тлі економічної кризи це серйозний успіх. Не тільки Другої ліги – усього українського футболу. Приємно присвятити дозвілля футболу; ще приємніше вболівати за улюблений клуб, коли він ставить серйозні завдання. Майбутній сезон обіцяє бути напруженим і неймовірно цікавим. Від уболівальників команд, від їх підтримки та емоцій залежить дуже багато...

БукІнфо
Категорія: Футбол | Переглядів: 865 | Додав: buksport | Теги: Друга ліга: боротьба на старті | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024