Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaВт, 19.03.2024, 06:49



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Серпень » 7 » Філософія гри Миколи Трубачова
17:02
Філософія гри Миколи Трубачова
http://www.buksport.at.ua/_ph/58/2/71898052.jpg

Філософія гри Миколи Трубачова

Головний тренер ФК «Буковина» Микола Трубачов спеціаліст досвідчений. Більше того, це дуже порядна, вихована, освічена і толерантна людина. Спілкуючись з Миколою Івановичем, кожен розширює світогляд, вчиться мудрості та виваженості. Де б він не працював, завжди, в кожному місті, Трубачова шанували і поважали. Як вболівальники, так і представники ЗМІ. Мабуть, кожному імпонувала його філософія гри. Що ж це за філософія?
 
Спираючись на досвід попередників, на інтерв’ю колег з Росії та України, ми вибрали найцінніші тези Миколи Івановича. Та сьогодні хочемо, щоб і ви з ними ознайомилися.
 
«Що таке футбол? Це перш за все гра! Де б я не працював, ніколи не говорив футболістам: «ти повинен працювати». Ні, орють і тяжко працюють селяни, а футболіст грає. Він повинен отримувати задоволення від гри і дарувати вболівальникам можливість насолодитися футболом. У трактуванні поняття «футбол» сказано, що це гра, в якій перемагає сторона, що забила на один або більш мячів. Зверніть увагу: не пропустила на один менше, а саме забила! Наприклад, чемпіонат Англії, Німеччини – які там результати? 4:4, 5:3. Європейських футболістів з малих років вчать, що потрібно забивати. А в нашій країні чомусь тренери роблять акцент на оборону, головне не пропустити, а тому і видовища немає»
 
«У своїй роботі приділяю велику увагу психологічній підготовці. Часто спілкуюсь індивідуально, намагаюся вибудувати психологію переможця. Без цього неможливо ставити перед командою завдання»
 
«Приділяю належну увагу фізичній підготовці. Який сенс говорити гравцеві про тактику, якщо він не може пробігти з точки А до точки Б за необхідний час? Міцний фундамент майбутніх перемог будь-якого спортсмена – це його фізична підготовка. Зі мною незгодні наші авторитетні тренери, що проходили стажування на Заході. Вони говорять мені, що в Англії і Голландії упор на фізичну підготовку не роблять, там головне тактика і стратегія. Сперечатися не буду, тактика і стратегія це значущі речі, я це розумію, як ніяк майже тридцять років на тренерській роботі. Але там у кожного футболіста «Аякса» або «Манчестера» був свій особистий тренер по фізпідготовці!»
 
«Потрібно постійно вдосконалюватися, щоб росли твої спортсмени. Розуміти філософію спорту і фізичних вправ. Не просто давати ці вправи, а знати, для чого вони необхідні, коли їх треба давати, перед чим, після чого, з яким навантаженням»
 
«Один мій знайомий тренер, який був на стажуванні в Англії, почав 3 січня давати футболістам неадекватні їх підготовці вправи – вони ледве м'язи не потягнули. Він не врахував, що там зовсім по-іншому готуються взимку, в Європі інші терміни підготовки, більш скорочені. Я запитав: «Як же так? Відразу такі навантаження, для чого? Зараз же спини полетять.». Він пом'явся та сказав: «Але ж в «Манчестері» так роблять! А ти, Іванович, нічого не розумієш». Вдвічі образливо було чути таке від свого ж вихованця, якого я безкорисливо вчив всьому, що вмію сам»
 
«В команді важлива дисципліна. І, звичайно ж, мікроклімат. Важливо, щоб у футболіста було непереборне бажання грати! Це дуже важливо. Найголовніше – це людські відносини. За полем я для гравців і батько, і брат. Завжди допоможу, зроблю все, що в моїх силах. Але на полі я головний тренер, тому вимогливий»

Прес-служба ФСК "Буковина"

Категорія: Футбол | Переглядів: 988 | Додав: buksport | Теги: БукСпорт, Філософія гри Миколи Трубачова, футбол, ФСК Буковина Чернівці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024