Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaЧт, 28.03.2024, 12:36



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Серпень » 19 » Відкрите тренування напередодні чемпіонату Європи
10:13
Відкрите тренування напередодні чемпіонату Європи
 (© ФФУ/Олександр Задірака)

У вівторок, 18 серпня, на стадіоні НТК імені Віктора Баннікова відбулося відкрите тренування національної жіночої збірної України, яка вже у неділю проведе у Фінляндії стартовий поєдинок Євро-2009 − проти голландок. На початку заняття головний тренер нашої команди Анатолій Куцев відповів на питання журналістів.

Завдання-мінімум

«Ми − дебютанти цих престижних змагань, тому не дивно, що наших дівчат переповнюють емоції, − зазначив наставник «синьо-жовтих». − Кожна з них прагнутиме показати себе якнайкраще. Що ж стосується командних завдань, то, звісна річ, ми маємо виходити з групи». Кістяк української збірної складають гравці, які винесли на своїх плечах основний тягар відбірної кампанії. Загалом із 22 виконавиць, які вирушають до Фінляндії, половина представляє російські клуби, а капітан команди Олена Мазуренко грає у Німеччині. Інші виступають у вітчизняній першості.

Травми Ванюшкіної та Котик

Напередодні у заявковому списку нашої команди відбулася заміна: місце травмованої Світлани Ванюшкіної зайняла її 16-річна партнерка по чернігівській «Легенді» Оксана Яковишин. Окрім того, під великим питанням участь у континентальній першості однієї з провідних виконавиць збірної Валентини Котик. «На жаль, футболістка російського «ШВСМ-Ізмайлово» зазнала важкої травми. Імовірність того, що вона набере форму у стислі терміни, дуже мала. Втім, ми все ж таки ризикнули і включили Валентину до заявки на Євро-2009», − зауважив Куцев.

Виліт − у п’ятницю

Виліт «синьо-жовтих» до Фінляндії запланований на 21 серпня, за два дні до старту Євро-2009. Нагадаємо, що наші співвітчизниці гратимуть у групі А разом із господарками, голландками та датчанками. До чвертьфіналів потраплять по два переможці від кожного з трьох квартетів, а також дві найкращі команди із тих, що посядуть треті місця.

Боротьба до останнього туру

На минулому тижні керманич української збірної наживо спостерігав за діями найближчого суперника українок − команди Нідерландів, яка проводила спаринг із Росією (0:1). «Нам протистоятиме добре підготовлений фізично, мобільний і зіграний колектив. На легку прогулянку годі й розраховувати, − наголошує тренер. − Взагалі, я вважаю, що склад нашої групи доволі рівний, а доля путівок до плей-офф вирішуватиметься в останньому турі».

Емоційний підйом

Готуючись до фінального турніру Євро-2009, українська команда обмежилася єдиним спарингом з росіянками (2:0) та двома короткими зборами. «Сподіваюсь, що у даному випадку нестача контрольних зустрічей нам не заважатиме. Я бачу, що дівчата по-справжньому скучили одна за одною, за збірною і тому працюють із максимальною віддачею. Мене не здивує, якщо у Фінляндії на емоціональному підйомі вони зможуть стрибнути вище голови», − резюмував Анатолій Куцев.

Путеводитель - ЕВРО-2009™

УЕФА утвердил заявки 12 сборных на финальную стадию женского ЕВРО-2009™, которая пройдет в Финляндии с 23 августа по 10 сентября.

Подробности
Каждая заявка содержит имена 22 футболисток, включая трех вратарей. В случае серьезной травмы, полученной до первого матча турнира, и после обследования у назначенного УЕФА врача травмированного игрока можно будет заменить. Полные списки команд с номерами и игровыми позициями можно найти здесь (PDF). За титул чемпионок Европы будут соревноваться сборные Финляндии (хозяйки), Дании, Нидерландов, Украины, Германии (чемпионки), Норвегии, Франции, Исландии, Швеции, Англии, России и Италии. На страницах команд будут доступны краткие досье по каждой футболистке.

Склад збірної України

Воротарі: Надія Баранова («Звєзда» Перм, Росія), Ірина Зварич («Росіянка» Червоноармійськ, Росія), Катерина Самсон («Легенда» Чернігів);

Захисники: Юлія Ващенко, Марина Масальська, Інеса Титова (усі − «Житлобуд-1» Харків), Валентина Котик («ШВСМ-Ізмайлово» Москва, Росія), Алла Лишафай («Звєзда»), Олена Мазуренко («Нюрнберг» Німеччина), Олена Ходирєва ( «Легенда»);

Півзахисники: Світлана Ванюшкіна («Легенда»), Ірина Василюк («Іллічівка» Маріуполь), Віра Дятел, Наталя Зінченко (обидві − «Звєзда»), Людмила Лемешко («ШВСМ-Ізмайлово»), Людмила Пекур, Тетяна Чорна (обидві − «Росіянка»), Наталя Сухорукова («Житлобуд-1»), Тетяна Романенко («Енергія» Вороніж, Росія);

Нападаючі: Дарина Апанащенко («Звєзда»), Ольга Бойченко («Легенда»), Світлана Фришко («Житлобуд-1»).

Тренерський штаб збірної:
Голова делегації: Василь Заброда
Головний тренер: Анатолій Куцев
Тренер: Тарас Кучер
Адміністратор: Іван Бондар
Лікар: Ірина Лапшина
Фізіотерапевт: Ганна Жукова
Вікторія Кортяк
Прес-секретар: Денис Якушев

ФФУ/УЄФА

Категорія: Футбол | Переглядів: 1012 | Додав: buksport | Теги: україна, БукСпорт, футбол, Жіноче євро, ЄВРО-2009, Жіноча збірна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 buksport  
0
Бажаю успіху нашій жіночій збірні на ЄВРО
Обговорення на форумі заціює ссилкою http://www.buksport.at.ua/forum/56-79-1

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024