Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaСр, 24.04.2024, 14:49



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Грудень » 23 » Коваль: Західно-Українській хокейній лізі не варто "розкидуватися" командами
14:57
Коваль: Західно-Українській хокейній лізі не варто "розкидуватися" командами
http://images1.turnir.com.ua/800x0s/pictures/2009-12-22/ec39_dsc_4804_1_copy.jpg

Учора Західно-Українська хокейна ліга вирішила зняти із змагань «Чернівецьких пінгвінів». Офіційно – «за неодноразове грубе порушення Регламенту». Хоча голова оргкомітету Веніамін Мочников зізнався turnir.com.ua, що він і сам порушував Регламент, приймаючи рішення щодо чернівецької команди. Прокоментувати цю скандальну ситуацію для turnir.com.ua погодився
генеральний секретар Федерації хокею України Сергій Коваль.

Я не знаю як розгорталися всі події, які передували такому рішенню Західно-Української хокейної ліги, але саме формулювання про зняття чернівецької команди є некоректним, – зазначив генеральний секретар ФХУ Сергій КОВАЛЬ. – Не може ухвалюватися таке рішення за рапортом голови обласної федерації, який є ще й представником команди «Олімпія» (Калуш). Він може подати протест як представник команди. Якщо за «Чернівецьких пінгвінів» грали незаявлені гравці, - це називається «підстава». Але я завжди казав, що будь-яка справа, в т.ч. організація змагань, має бути бездоганною з точки зору регламентуючих документів, того, як виконують регламент. Чим більше в регламенті двозначності – ти більше ймовірність, що можуть виникати такі проблемні ситуації.
Свого часу ми казали командам Західної України: якщо хочете грати під егідою ФХУ, брати участь у змаганнях ФХУ, маєте усвідомити, що всі будете грати за одними правилами. Вони торік подумали і сказали, що ще не готові до цього. Тобто немає чіткості, звідси і проблеми, яких немає в інших регіонах, де більше розуміються на регламенті і як слід його виконувати.

Федерація знає ж про ці змагання?
Звісно. Я знаю, що перед початком команди ініціювали оргкомітет. Ми запропонували допомогти фахово-методично, підредагувати регламент. Але вони сказали, що самі дадуть собі раду. Коли почали формуватися команди, представники Західної України одразу сказали, що, мовляв, ми не можемо грати сильними командами, тому що вони у нас комплектуються місцевими гравцями. Це для них принципове питання, тобто хочуть показати не силу команди, а який хокей є в тому чи іншому регіоні. Це, на мою думку, дуже хороша позиція, бо справді можна когось залучати і вигравати, а можна підвищуватися поступово в класі, тренуючись і граючи своїми гравцями. На цей час 6 команд з західного регіону увійшли до дивізіону С чемпіонату України. Чернівецької команди серед них немає. Переможець дивізіону матиме право участі в плей-оф. І все одно вони дотримуються своєї норми щодо комплектації гравцями місцевого рівня. Позавчора надійшла заявка «Ватри», де було 7 київських хокеїстів. Коли вона потрапила на очі суперникам, одразу піднявся «гвалт», адже ж вони між собою домовилися грати своїми. Ми їм с казали: розберіться самі на своєму рівні.

Але це не має стосунку до зняття чернівецької команди...
Так. Але якщо б чернівецька команда заявляла все нових і нових хокеїстів, такого не може бути. Якби за «Сокіл» у чемпіонаті України зіграла п’ятірка з першої команди, одразу би зарахували поразку. Торік «Сокіл» так зробив у матчі з «Білим барсом», і отримали технічну поразку. Але якщо чернівецька команда дозаявила одного гравця, і те за згодою голови оргкомітету, - це інша справа (дозаявили декількох гравців, але питання були щодо одного, якого персонально погодили з головою оргкомітету, і через якого потім... зарахували поразку - авт.). У Чемпіонаті Західної України далеко не всі організаційні питання вирішені. Я про це сказав і Мошнікову, і хлопцям з Франківська, Калуша. Як кажуть, домовлятися треба на березі, а як зайшли вже у воду – не можна змінювати правила. Якби в ситуації з тим «проблемним» дозаявленим гравцем хотіли професійно вчинити, мали би озвучити це прізвище всім командам, а тоді вже виносити вердикт. Не може одна людина приймати такі рішення., от і виникли непорозуміння.

У Калуші дозаявлений Юшков, через якого зарахували поразку в матчі з «Явором», за «Чернівецьких пінгвінів» вже не грав. Але команду після цього матчу зняли із змагань...
Командами розкидуватися однозначно не можна. Кожна команда – це, як кажуть, золотий генофонд нашого хокею. Це справді пропаганда виду спорту. Тим більше, що в Чернівцях пропагують хокей дуже активно, першими в Україні організували телетрансляції регіональних і місцевих хокейних баталій. Це все дуже позитивно. Тому, гадаю, треба дати можливість команді продовжити виступи в лізі, дотримуючись регламенту, звісно. Прикро, якщо мають місце системні, непоодинокі порушення регламенту. І нам в Чемпіонаті України нелегко добиватися, щоби всі команди з повагою ставилися одна до одної та до регламенту, до всіх його пунктів. Але у нас чітка система дисциплінарних санкцій. Тож хлопцям з ЗУХЛ треба було б чіткіше відпрацювати проблемні моменти. Ось наш регламент доволі товстий, і те ми бачимо, що ще є слабкі місця. І будемо їх прописувати більш чітко, щоби не було двозначності. А Західно-Українській хокейній лізі мала би повернутися до проблемного рішення, і дати можливість чернівецькій команді продовжити виступи. Якщо потрібна наша допомога, можемо допомогти професійно і методично. Я і казав їм, що регламент має бути погоджений з профільною організацією, яка є центральною, тобто з Федерацією хокею України. Але потім вийшло так, що десь не встигли, хтось захворів і таке інше. І не погодили. Відмінити проблемне рішення ЗУХЛ ми не можемо. А ось порадити, як правильно вийти з цієї ситуації, щоби не втрачати команди, ми можемо.


Георгій Мазурашу, turnir.com.ua
Категорія: Хокей | Переглядів: 1244 | Додав: buksport | Теги: БукСпорт, генеральний секретар Федерації хоке, ХК Чернівецькі пінгвіни, хокей, ЗУХАЛ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024