Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaПт, 29.03.2024, 00:44



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Жовтень » 3 » У Чернівцях відроджується баскетбол
12:25
У Чернівцях відроджується баскетбол
http://images.turnir.com.ua/800x0s/pictures/2009-10-01/3afa_p1330015_copy_goriz_mini.jpg

Уперше в Чернівцях серйозно заговорили про вищолігові баскетбольні перспективи. Курс на вищий ешелон задекларувала новостворена команда «Стріба». Підтвердженням небезпідставності таких амбіцій можна вважати появу в колективі двох колишніх гравців столичного «Будівельника» Андрія Гнатенка та Давіда Майсурадзе. Останній ще нещодавно був на провідних ролях в юнацькій збірній Грузії.

«Нове дихання» буковинський баскетбол отримав після обрання головою обласної федерації першого заступника Чернівецького міського голови Миколи Попадюка. Минулого сезону БК «Чернівці» за підтримки федерації та облспортвідділу дебютував у чемпіонаті Західної України, де, щоправда, «зірок з неба не хапав». Натомість цей чемпіонат у складі «Галицької академії» (Івано-Франківськ) виграли двоє чернівчан Олександр Яновицький та Павло Сайдоков. Вони разом з Андрієм Семеновичем і стали ініціаторами створення нової команди у Чернівцях. Цю ідею підтримав голова обласної ради Іван Шилепницький, за сприяння якого з’явився і новий спонсор – компанія «Рома».

Назва нової команди – «Стріба». Як пояснив Андрій Семенович, – на честь стародавнього Бога вітру.

Сьогодні «Стріба» розпочала підготовку до сезону. На першому ж тренуванні «засвітилися» екс-«будівельники» Давід Майсурадзе та Андрій Гнатенко.

На нещодавнього лідера юнацької збірної Грузії Давіда Майсурадзе чернівчани вийшли через його родичів, які живуть на Буковині. Як зазначив Давід, грати або навіть сидіти в запасі в дублях йому нецікаво, він вірить в перспективи новоствореної чернівецької команди і сподівається вже цього сезону добитися з нею права виступати у вищій лізі. До того ж, 19-річний грузинський баскетболіст не приховує, що з першого погляду закохався в Чернівці, що теж вплинуло на цей вибір.

Андрій Гнатенко встиг пограти за резервні склади «Черкаських мавп», БК «Київ» та «Будівельника». Він також хоче реалізувати свої баскетбольні амбіції з новою командою.

Ініціатори створення БК «Стріба» анонсують і нові кадрові сюрпризи. Щоправда, прізвищ поки не називають. За неофіційними даними, в новій чернівецькій команді може з’явитися ще один колишній резервіст «Будівельника», а також чернівчанин Денис Спиридонов, який останнім часом захищав кольори «Говерли» (Івано-Франківськ).

У І лізі (до якої влився чемпіонат Західної України) виступатиме і «стара» чернівецька команда – БК «Чернівці». Щоправда, поки що без вищолігових амбіцій...

На фото: Андрій Гнатенко та Давід Майсурадзе були в центрі уваги під час першого тренування нової чернівецької команди. Фото: Г. Мазурашу

Георгій Мазурашу
Категорія: Баскетбол | Переглядів: 1655 | Додав: buksport | Теги: БукСпорт, Георгій Мазурашу, У Чернівцях відроджується баскетбол, баскетбол | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
1 buksport  
0
клас smile

2 PINA  
0
some beer

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024