Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaСб, 20.04.2024, 10:56



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Березень » 13 » Федір Пилипів: "Гравців цікавить лише те, як посісти в Румунії першу сходинку»
11:20
Федір Пилипів: "Гравців цікавить лише те, як посісти в Румунії першу сходинку»

Зараз національна збірна Україна тренується у Чернівцях, де готується до виступу у відбірковому турнірі Євро – 2010. У Румунії капітаном нашої команди буде досвідчений гравець НФК «Ураган» (Івано – Франківськ) Федір Пилипів, який тривалий час виступав у донецькому «Шахтарі» та двічі ставав віце – чемпіоном Європи. Перебуваючи у нашому обласному центрі, досвідчений футзаліст відповів на запитання кореспондента «БукІнфо».

«Місяць пробув у танкових військах»

- Як ти розпочав займатися футболом ?

- Народився я у Лисці Івано – Франківської області. Футболом розпочав займатися, ще до того, як пішов у школу. Тренувався у відомого у минулому гравця Миколи Пристая. Сталося так, що вступив у коледж фізвиховання у Івано – Франківську. Там мене тренував Віктор Яценко, який і зараз викладає в коледжі. Згодом вирішив піти в армію. Служив я у Бердичеві. Місяць пробув у танкових військах. У той час проводилася першість Зброєних сил з футболу. Мені вдалося проявити себе. Тому і отримав можливість закріпитися у столичному ЦСКА. На зборах армійського клубу перебував два місяці. Думаю, що ЦСКА я не підійшов. Якщо би на мене розраховували, то залишили б у команді.

- Як ти потрапив у футзал ?

- У Мукачевому проводилася першість військових округів із футзалу. Я поїхав грати за команду з Бердичева. На цих змаганнях були хлопці з команди ПВО, які виступали за «Дніпроспецсталь» (Запоріжжя). Нам довелося протидіяти цим гравцям. Після першого тайму ми вигравали з рахунком 2:0. Я забив обидва м’ячі. Моя гра сподобалася начальнику команду «ДСС» Віктору Будіну та головному тренеру запоріжців Олександру Гуржеєву. Незважаючи на те, що ми поступилися з результатом 2:4, я отримав запрошення у «Дніпроспецсталь».

Коли «Дніпроспецсталь» прийняв Раміз Мансуров, то отримав місце в складі. Після того, як Раміз залишив Запоріжжя, я ще рік пограв у цьому місті. А потім вирішив перейти у донецький «Шахтар».

«Шахтар» був тою командою, де я міг розраховувати на вагомі здобутки»

- З яких причин вирішив змінити запорізьку прописку на донецьку ?

- Я виграв із запорізькою командою Кубок України. А ось стати чемпіоном нашої держави не зміг. Мене вмовляли залишитися у «Дніпроспецсталі». Я ж сказав: «Хочу стати чемпіоном». «Шахтар» був командою, де я міг розраховувати на вагомі здобутки. До того ж колектив із Донецька постійно грав у Лізі чемпіонів. У «Шахтарі» я зміг досягнути того, до чого прагнув. Зокрема, став триразовим чемпіоном України.

- Хто тобі запропонував повернутися в Івано – Франківськ ?

- Президент НФК «Ураган» Олександр Бубен, який попросив мене допомогти команді. Врешті – решт, підписав із «Ураганом» трирічний контракт. Зараз хочу попросити вибачення у Олександра Олександровича за те, що проводжу найгірший сезон у кар’єрі гравця. Це пов’язано з тим, що я прийшов у нову команду. До того ж зрозумів, що  відвик від життя у Західній Україні. Сподіваюся, що наступного сезону суттєво допоможу «Урагану».

- Що ти можеш сказати про вихованця буковинського футболу Олега Іжаковського, який тривалий час виступає в «Урагані» ?

- Іжаковський – сильний воротар. Він конкурує за місце в основному складі з досвідченим Владиславом Корнєєвим. Олег та Владислав захищають «рамку» по черзі. Тож у нас є два рівноцінних воротаря. Зараз нам серйозно допомагає Іжаковський. До речі, у останньому матчі чемпіонату України («Ураган» переміг київську команду «Планета – Міст» із рахунком 6:0 - авт.) Олег не пропустив жодного м’яча.

  «В Україні є 6-7 непоганих команд, але у них не платять таких скажених грошей, як у Росії»

- Чого не вистачає збірній України для того, щоби знову ставати призерами престижних змагань ?

- Я вважаю, що виріс рівень інших збірних. В Україні футзал розвивається також, але не такими темпами, як у Європі. Коли ми досягали високих результатів, то у нашій команді грали сильні гравці – Корідзе, Москвичов, Мансуров, Безуглий, Мельников…Хоча сказати, не можна сказати, що нинішня збірна України виступає погано. Зокрема, на чемпіонаті світу ми потрапили у вісімку кращих колективів. Які можуть бути до нас претензії ? Ми будемо намагатимемося радувати уболівальників. Зараз потрохи підтягується молодь. Думаю, що у нас все буде гаразд.

- Українські гравці, які переходять в російські клуби приймають, змінюють громадянство. Як можна зберегти наших співвітчизників для  збірної ?

- Треба зробити так, щоби в українських командах створювали для футзалістів гарні умови. У Росії хлопцям пропонують дуже хороші гроші. Кар’єра гравця швидкоплинна. Люди прагнуть заробити якусь копійку для того, щоби після завершення виступів відкрити власний бізнес.

В Україні є 6-7 непоганих команд, але у них не платять таких скажених грошей, як у Росії. Коли українець приїздить у Росію, то повинен прийняти громадянство цієї країни. Там багато пристойних гравців. Зокрема, бразильців. А виходити на майданчик мають право лише три легіонери. Якщо би наш футзаліст був значно сильнішим за тих же бразильських гравців, то тоді б у нього існувала можливість диктувати свої умови.

- Переконаний, що у відбірковому турнірі Євро – 2010 збірна Україна боротиметься лише за перше місце…

- Наш тренер Геннадій Лисенчук і його помічники налаштовують нас на максимальний результат. Гравців також цікавить лише те, як посісти в Румунії першу сходинку.У хлопців є велике бажання проявити себе з найкращого боку. Україна не може опуститися нижче свого рівня.

"Якщо перед «Меркурієм» стоятимуть серйозні завдання, то я не проти колись пограти у ньому»

- Ти живеш у Івано – Франківську разом із родиною ?

- Дружина Катерина раніше жила у Запоріжжі. Тепер вона з нашим трирічним сином Андрієм перебуває у Києві. Клімат Західної України не підходить дитині. Все ж таки моя родина проживала у Запоріжжі, а у Івано – Франківську вологий клімат.

- Чим займаєшся у вільний час ?

- Вихідні проводжу з родиною. А так полюбляю подивитися телевізор, посидіти в Інтернеті, а також пограти у боулінг і більярд.

- Твої  побажання буковинським уболівальникам...

-Бажаю те, щоб  у чудовому місті Чернівці з’явилася футзальна команда вищої ліги. Якщо перед «Меркурієм» стоятимуть серйозні завдання, то я не проти колись пограти у ньому.

Довідка "БукІнфо"

Федір ПИЛИПІВ народився 8 лютого 1978 року в Івано - Франківській області. Майстер спорту міжнародного класу. Виступав у командах "Дніпроспецсталь" (Запоріжжя), "Шахтар" (Донецьк). Чемпіон України (2005,2006,2008), володар Кубка нашої держави (2002,2006), володар Суперкубка України (2005,2006). Срібний (2004) та бронзовий призер чемпіонатів України (2000, 2001, 2002, 2003, 2007).Віце-чемпіон Європи (2001, 2003). Капітан збірної України. Гравець НФК "Ураган" (Івано - Франківськ).

Олексій МАМЧУК, www.bukinfo.cv.ua

Фото сайту  www.uragan.if.ua

Категорія: ІНТЕРВ'Ю | Переглядів: 1015 | Додав: buksport | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024