Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaСр, 24.04.2024, 17:32



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Березень » 18 » Ще цього року буковинці прориють вхід до печери «Попелюшка»
13:02
Ще цього року буковинці прориють вхід до печери «Попелюшка»
  Роботи з розкопки входу з української сторони до однієї з найдовших печер Європи «Попелюшки» розпочнуться на початку квітня цього року. Наразі печера, яка пролягає переважно на території України і є одним із найбільш унікальних туристичних об’єктів, має вхід лише з території Молдови. Нараду з організації пошукових робіт та розкопки входу до печери провів голова Новоселицької РДА Дмитро Вакараюк за участю начальника управління культури та туризму ОДА Петра Брижака.

Пошукові роботи та розкопку входу до печери «Попелюшка» з території села Подвірне Новоселицького району проведе західноукраїнська спілка горизонтальної спелеології під патронатом управління культури та туризму Чернівецької ОДА.

До робіт готові долучитися представники обласної федерації спортивного туризму, а також активісти місцевої секції спелеологів. Допомогу у розкопках надаватимуть усі служби району.

Зокрема, ще до початку розкопок буде зведено захисний бруствер, який має перешкодити потрапланню води із сусідньої річки Пощак до підземних ходів печери.

За словами начальника управління культури та туризму ОДА Петра Брижака, вхід до всесвітньовідомої печери «Попелюшка» з боку Чернівецької області буде знайдено і відкрито вже цього року.

З вимогою відновити роботи з пошуку і відкриття входу до печери «Попелюшка» із української сторони торік до обласної влади звернулася Чернівецька облорганізація ВО «Свобода».

ДОВІДКА

Сталактитова печера "Попелюшка", відкрита в 1977 р. на південній околиці с. Подвірне. Тут відзнято понад 90 км підземних лабіринтів. За довжиною печера займає восьме місце у світі і є потенційно найдовшою у світі печерною системою у гіпсах (нині – 90,2 км, III місце у світі).

Печера триповерхова і до заснування Кривського гіпсового кар’єру була повністю заводнена, бо знаходиться нижче рівня води у сусідній річечці Пощак. В печері є цілий лабіринт підземних ходів, середня ширина яких - 3-4 м, а висота - 2-4 м, окрім цього, низка залів, шириною 10-12 метрів, довжина яких сягає до 170 метрів. Відрізняється аномально великими розмірами підземних галерей, майже невичерпними запасами спелеоресурсів, унікальними вторинними мінеральними відкладами і утвореннями. Придатна для комплексного використання., до кінця ще не пройдена. Геологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення.

ЗІК

Категорія: Туризм | Переглядів: 1660 | Додав: buksport | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 buksport  
0
Ну нарешті, сам мрію там побувати. Дуже багато розповідей чув та фото бачив. Напевно наш спелеологічний клуб "Троглодит" теж буде брати участь. Треба Рідуша шукати або Брижака, вони у курсі. smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024