Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaПт, 19.04.2024, 12:23



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Квітень » 2 » ФК «Буковина» поки що без спонсорів, зате з телетрансляціями
09:41
ФК «Буковина» поки що без спонсорів, зате з телетрансляціями

Матчі за участю чернівецької «Буковини» знову транслюватимуться в запису на місцевому телеканалі. За радянських часів ігри чернівчан показувала обласна держтелекомпанія, напочатку незалежності – телеканал ТВА, наприкінці 90-х – телеканал «НБМ» (який після переїзду до столиці став 5 каналом), а з цієї весни «Буковина» «засвітиться» на телеканалі «Чернівці». Проте чернівецький футбольний клуб ще не знайшов заміну дніпропетровським спонсорам, які «розлучилися» з «Буковиною» минулої осені. Наразі вся надія на підтримку з боку міської влади Чернівців та обіцянку губернатора допомогти з новими меценатами. Про це на передсезонній прес-конференції розповів президент ФСК «Буковина» Василь Федорюк.



Василь Федорюк (президент ФСК «Буковина»):
– Ми хотіли цю зустріч з пресою провести раніше, але зробили паузу в зв’язку з тим, що довго вибирали, кого залишити у команді із залучених до зборів футболістів. А їх було приблизно 30. Самі футболісти тренувалися завзято, потенційні новобранці хотіли довести, що теж чогось вартують. На сьогодні ми заявили вже 21 футболіст, з яких 8 – новачки. Тренувальний збір розпочався у лютому. Через важкий фінансовий стан команда трішки пізніше почала підготовку до сезону. Але ми все-таки постаралися, щоби запрошені на збір футболісти могли бодай раз в день тренуватися, щоби тренери награвали склад, про що пізніше скаже Віктор Іванович (Мглинець – авт.).
Тепер про те, як живе сьогодні футбольний клуб. Особливо радіти нічому… Як відомо, у вересні 2008 р. надавати спонсорську допомогу відмовилася одна із дніпропетровських фірм. Але попри це, ми своїми силами на сьогоднішній день утримуємо футбольний клуб. Заявилися і сподіваємося, що за допомогою, можливо, облдержадміністрації та міської ради вийдемо з честю з цієї ситуації і зможемо гідно представляти чернівецький і буковинський футбол на національній арені.
Ходити по кабінетах наших керівників міста і області вже надоїло і навіть соромно вже. Звісно, вони всі декларують, що за футбол. Але на сьогоднішній день, за винятком голови ОДА Володимира Куліша, фактично немає ніякої допомоги від влади. Маю наувазі щодо вирішення фінансових проблем клубу. З місцем для підготовки міська влада нам допомогла, за що дякуємо. Сподіваюся, що за допомогою Володимира Івановича Куліша цього або наступного тижня буде укладено спонсорську угоду з однією з фірм. Поки що не хочу казати наперед про кого йдеться, бо ця справа може, як кажуть, і зірватися. Дай Боже, щоби все вдалося. Ця фірма дала попередню згоду протягом 2009 р. допомагати футбольному клубу невеликими грішми.
«Буковина» протрималася за рахунок того, що ми продали Максима Ілюка в донецький «Шахтар», від чого клубу поступило 150 тис. грн. Частково за рахунок цих грошей футбольний клуб мав за що жити. Частково я, як президент, вкладав у клуб кошти. І це нас трішки врятувало.
Які далі перспективи? Думаю, якщо буде профутбольна політика керівництва, що футбольний клуб необхідний Чернівцям та області, якщо з тих обнадійливих обіцянок, які дають керівники міста, справді «випливуть» ще якісь спонсори, ми будемо грати, а футболісти будуть отримувати за це гідну зарплату і преміальні.

Ще плануєте когось дозаявити?

Дозаявляти завжди можна, але із любительських клубів. Не виключено, що до нас приєднається Степан Маковійчук, якщо будуть відповідні кошти, щоби запропонувати йому нормальний контракт. А так сьогодні він каже: «За три команди буду грати і буду мати більше, ніж у «Буковині».
Віктор Мглинець (головний тренер «Буковини»):
Ну, в першості області людина отримує більше, ніж в команді майстрів, і це вже не дивина. Є достатньо хороших футболістів, які кажуть, мовляв, навіщо щодня тренуватися, кудись їздити, якщо можна раз в тиждень зіграти (або три рази – в трьох сусідніх областях) і мати значно більше, ніж у команді майстрів.

Василь Федорюк:
До речі, вчора ми з головою обласної федерації Петром Кобичиком говорили, як би цю справу виправити. Ну, щоби грали лише в одній області. Через це страждає і «Буковина». Поки що Кобичик каже, що все вирішується на рівні ФФУ, вони повинні все це внести в комп’ютер, скласти загальний реєстр футболістів – не лише професіоналів, а й любителів. Петро Дмитрович сказав, що це дуже тяжко, бо любителів дуже багато. Але принаймні ФФУ хоче зробити це.

Які завдання стоять перед командою у другій половині першості?

Ми завжди ставили і ставимо найвищі завдання. Це не лише наше бажання, самі футболісти зацікавлені грати на якомога вищому рівні. Я вважаю, що кістяк команди залишився, вона може грати і її місце – у першій трійці. Якщо все вдало складеться, можемо впоратися із цим завданням.

Тренерський штаб поповнився Павлом Сиротіним…

Павло Анатолійович (Сиротін – авт.). програв багато років за «Буковину». Я ще перший раз був президентом клубу, коли ми його запросили (у 1995 р.). Більшість часу він віддав «Буковині». У кожного футболіста настає час, коли він закінчує грати. Павло Анатолійович вчора написав заяву з проханням перевести його з футболіста на посаду тренера «Буковини», з чим ми його і вітаємо.

Віктор Мглинець:
Павло Анатолійович і раніше фактично був тренером, лише граючим. Я з ним радився, довіряю йому. Тому це все закономірно. Раніше він менше міг мені домомагати, тому що самому треба було тренуватися. Тепер він відповідає за воротарів та фізичну підготовку команди. Тож мені стало набагато легше. На тренуваннях команду вже можна ділити на групи, давати різні завдання. Коли на зборі було 30 чоловік, звісно, за всіма важко було встежити.

Можете розвіяти чутки навколо переходу Ілюка. У футбольних колах фігурує дещо інша сума компенсації, ніж оприлюднена раніше…

Василь Федорюк:
Я вже сказав, що за Ілюка клуб отримав на рахунок 150 тис. грн.Якщо Максим заграє в основному складі «Шахтаря», наш клуб отримає ще 100 тис. доларів.

Як готовий до сезону стадіон «Буковина»?
Щодо поля, я сказав би, що воно одно з найгірших в обласних центрах України. У нас газон у жахливому стані. Можливо, він був би і кращим. Але відомо, що у «Буковини» своєї бази немає, тому нам доводиться тренуватися влітку між матчами на центральному стадіоні. Не раз піднімалося питання про те, щоби дали нам якесь інше поле для тренувань, наприклад, те, що в парку ім. Т. Шевченка. Ми збиралися у міського голови Миколи Федорука, але конкретно нічого з цього приводу не вирішили. Сказали, що в парку діти з ДЮСШ тренуються, тому, мовляв, тренуйтеся далі на «Буковині».

В середині сезону серед вболівальників поширювалися розмови про те, що двоє гравців «Буковини» здавали матчі…
У нас справді був такий прецендент – підозра у здачі ігор. Здавали двоє, а постраждала вся команда. Ми цих гравців відрахували. Якщо справді була здача, «Буковина» порядка шести очок втратили. Якщо їх додати, то ми спокійно були би на третьому місці. Коли брали в команду Василя Тофана, з ним пов’язували великі надії. Але вийшло так, що і дисципліна почала кульгати в клубі, тому що Тофан вічно чимось був незадоволений. Підбурював гравців. Був такий момент, що могли пивко собі десь попити разом. Тому наше терпіння урвалося і ми попросили його з команди.

Наостанок хотів би додати, що клуб, за пропозицією колишнього керівника обласного спорту Георгія Мазурашу, започатковує нові стосунки з місцевою пресою, яка згодилася інформаційно підтримувати «Буковину». Зокрема, ТРК «Чернівці» дала згоду транслювати в запису домашні матчі за участю «Буковини». Офіційними медійними партнерами клубу наразі дали згоду стати також газети «Сіті-Інфо», «Молодий буковинець», «Доба», телеканал ТВА та інші засоби масової інформації. Сподіваємося, що можливість рекламувати спонсорів клубу перед та після кожного офіційного матчу дозволить нам залучити нових меценатів. До речі, деякі наші медійні партнери надаватимуть спонсорам клубу і знижки на розміщення реклами, тож ця співпраця має бути взаємовигідною.

Для довідки: телеканал «Чернівці», який транслюватиме футбол, вже три роки поспіль визнають найспортивнішим на Буковині (на цьому телеканалі останнім часом транслювали місцевий футбол, вищоліговий волейбол, регіональні баскетбол, хокей і суперліговський настільний теніс).

Георгій Мазурашу

Категорія: ІНТЕРВ'Ю | Переглядів: 1069 | Додав: buksport | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024