Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaЧт, 25.04.2024, 05:41



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Квітень » 6 » «Будівельник» – «Кримсода». Післяматчеві коментарі
09:38
«Будівельник» – «Кримсода». Післяматчеві коментарі



«Будівельник» – «Кримсода». Післяматчеві коментарі

Прогнозовано напруженими та інтригуючими виявилися перші матчі півфінальної серії між другою та третьою командами першого етапу чоловічої Суперліги – «Будівельником» (Чернівці) та «Кримсодою» (Красноперекопськ). У п’ятій партії першої зустрічі удача була на боці чернівчан, а другого дня у вирішальні хвилини більше пощастило кримчанам.

Враженнями від цих двобоїв головні наставники команд Юрій Мельничук і Сергій Скрипка та технічний делегат ФВУ Анатолій Коваленко ексклюзивно поділилися з turnir.com.ua.

Юрій Мельничук (головний тренер ВК «Будівельник»)

Наскільки події, які розгорталися вчора й сьогодні на майданчику, збіглися з тим, що ви передбачали напередодні звітних ігор?
Я думаю, що всі вболівальники і ті, хто розбирається у волейболі, чудово розуміють, що зустрічалися дві команди, які на сьогоднішній день приблизно однакові за класом та за підбором гравців. Ми мали певну моральну перевагу завдяки підтримці рідної публіки. Зате «Кримсода» вже має досвід виступів у Суперлізі. Як дебютанти, ми, вважаю, зіграли непогано. Принаймні, доклали максимум зусиль, аби досягти максимального результату. Так, сьогодні, може, не пощастило, не вистачило десь майстерності, десь вміння. Але те, що команда гідно боролася, гадаю, бачили всі, і вболівальники в тім числі. Це спорт – щось може вдаватися, щось – ні. Зрештою, все можуть вирішити 1-2 м’ячі. Вчора це вирішилося на нашу користь, сьогодні – навпаки. Але я думаю, що ми зробимо все можливе у Красноперекопську, щоби виглядати гідно і боротися до останнього за путівку до фіналу.

І вчора, і сьогодні була чимало дуже ефектних розіграшів м’яча. Тренер у вирі емоцій встигає оцінити і красу гри?
Насолоду волейболом ми залишаємо для вболівальників. Під час гри у нас на першому плані – робота, часу на насолоду немає. Тут треба вчасно оцінити ситуацію і приймати якісь рішення. Тому для насолоди волейболом в таких іграх у тренерського штабу часу не залишається.

Як гадаєте, чи може зіграти важливу роль під час матчів у Красноперекопську ймовірна присутність там чернівецької групи підтримки? Адже відомо, що у заключних матчах першого етапу в Києві проти «Локомотива» завдяки їхній підтримці ви почувалися майже як вдома…
Звичайно, вболівальники у будь-якому виді спорту впливають на настрій команд. Але тепер фінансова криза, дорога дальня, і я не впевнений, що буковинські шанувальники волейболу зможуть поїхати так далеко. Відстань справді дуже далека. Але нашим вболівальникам – велике спасибі за підтримку. Два дні вони чудово за нас вболівали. Ми намагалися продемонструвати максимум, на що здатна команда. Хлопці боролися, обидва дні була напружена, інтригуюча боротьба, яка, гадаю, вболівальникам сподобалася.

Сергій Скрипка (головний тренер ВК «Кримсода»)

Як вам початок «розборок» з «Будівельником» за місце у фіналі?
Ми розуміли, що будуть дуже складні ігри, тому що в Чернівцях на даний час дуже збалансована команда, в якій грають багато досвідчених виконавців, в тому числі чемпіони України, які перейшли з «Локомотива» (Київ). Є і з досвідом виступів за збірну України. Тож ми розуміли, що буде дуже складно. Звісно, сподівалися одну із двох зустрічей виграти. На жаль, вчора не вийшло. А сьогодні п’ята партія вийшла зворотною вчорашній.

Атмосфера в залі сподобалася?
Ми вже говорили сьогодні на цю тему: якщо повний зал, значить ми працюємо не дарма, значить команда потрібна місту, це подобається людям, ми працюємо вірно і перебуваємо на вірному шляху. Волейбол загалом і, зокрема, чернівецька команда.

Яке перед командою стоїть завдання – потрапити до фіналу і забезпечити собі мінімум срібні медалі чи розраховуєте дати бій незаперечному фавориту «Локомотиву» (Харків)? Чи реально, на вашу думку, «залізничників» перемогти?
Звісно, реально. Треба завжди боротися, ставити максимальні завдання, щоби виконувати ті, що по плечу команді. Команда у нас молода і вчити їх треба лише перемогам.

Ви дуже емоційно реагуєте на події на майданчику. Таке враження, що вам легше було б самому вийти на гру…
Є й таке бажання (сміється – авт.). Гравці молоді, тому я намагаюся емоційно бути поруч з ними, підтримувати їх. Просто сидіти і спостерігати за грою для мене – неможливо.

Який ваш прогноз – «Локомотиву» (Харків) доведеться довше чекати свого суперника у фіналі чи розраховуєте закінчити все у Красноперекопську наступних вихідних?
Коли зустрічаються дві рівні команди, передбачити чим завершиться боротьба неможливо. Думаю, у Красноперекопську теж буде напружена боротьба.

Анатолій Коваленко (технічний делегат матчів, голова арбітражної комісії Федерації волейболу України, м. Одеса)

Коли команди рівні, технічному делегату складніше чи приємніше працювати?
Мені було дуже приємно бути технічним делегатом саме на матчах цієї пари плей-оф, тому що команди «Кримсода» і «Будівельник» є сьогодні практично рівними за складом, за гравцями. Слід зазначити, що місцевий «Будівельник» дуже добре підготувався до цих зустрічей. Умови для проведення змагань – добрі, багато глядачів, чудова атмосфера в залі. Спорт є спорт. Вчора у напруженій боротьбі перемогу одержала місцева команда, сьогодні більше пощастило «Кримсоді». Але ці команди, як відомо, знову зустрінуться за тиждень, тепер вже у Краноперекопську. Я не вперше у Чернівцях, знаю добре «Будівельник», і те, що команда увійшла до першої четвірки Суперліги і має дуже добрі шанси взяти якийсь комплект нагород, на мій погляд, – великий успіх для міста та області. Від імені Федерації волейболу України я хотів би висловити вдячність керівництву цегельного заводу на чолі з Василем Ватамнюком, який підтримує цей клуб, керівництву міста Чернівців. І бажаю подальших успіхів. У спорті неможливо завжди переамгати. Хтось перемагає, хтось зазнає поразки. Але команда в Чернівцях – цікава, хороша і перспективна. Думаю, вболівальники вчора і сьогодні були задоволені грою.

Навряд чи ви наважитеся спрогнозувати переможця цієї пари?..
Ніхто не може наважитися сказати, хто виграє. Все може статися. Може бути і п’ятий матч тут, у Чернівцях. Команди за складом рівні, і все вирішиться на волейбольному майданчику.

Але вже зараз, напевно, ви можете «присудити» якесь місце місцевим вболівальникам, яких називають серед найактивніших в Україні?
Найпотужніші групи підтримки у нас в Харкові та Сіверськодонецьку. Там великі палаци спорту, де збирається по 4-5 тисяч вболівальників. А ось третє місце можна віддати Чернівцям. Хоча сьогодні мав місце такий епізод, коли хтось із глядачів свиснув у свисток, схожий на суддівські, і це викликало певні непорозуміння. Ось цього вболівальникам робити не слід. А загалом публіка тут вболіває дуже добре.

Георгій Мазурашу, turnir.com.ua

Категорія: Волейбол | Переглядів: 1094 | Додав: buksport | Теги: «Будівельник» – «Кримсода». Післяма | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024