Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaПт, 29.03.2024, 08:14



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Квітень » 27 » Молодіжний чемпіонат України. Командою перемогли львів’яни
15:23
Молодіжний чемпіонат України. Командою перемогли львів’яни

У неофіційному командному заліку (за медалями) кращою на чемпіонаті України серед молоді 1991-92 рр.н., який завершився у Чернівцях, стала збірна Львівської області. Друга та третя позицію – у Донецької області та м. Києва. Одразу за цими грандами вітчизняного боксу несподівано розташувалися господарі змагань – буковинці.

День фіналів розпочався з концертної програми та виступу голови Чернівецької обласної ради Івана Шилепницького, який продемонстрував непогане знання історії та досягнень буковинського боксу, побажав всім успіхів і спрогнозував велике майбутнє цього виду спорту на Буковині.

Вихованці буковинського боксу свого часу ставали чемпіонами Європи серед юніорів (Володимир Миронюк), переможцями та призерами першостей СРСР та України. А знаний фахівець Ільдар Шарафутдінов, очолюючи збірну України, привозив зі своїми підопічними чимало медалей з юнацьких і юніорських чемпіонатів Європи та світу, а також пам’ятні 5 нагород з олімпійського Сіднею-2000. Але на національній арені так вдало буковинці ще не виступали – Чернівецька область з 5 медалями посіла високе 4 місце у неофіційному командному заліку, що приїжджі фахівці назвали майже сенсацією.

Тепер кортко про найцікавіші (за версією turnir.com.ua) фінали. У категорії до 60 кг фаворитом номінально вважався майстер спорту з Єнакієвого Олег Тамбовцев, якому протистояв кандидат у майстри спорту (до фіналу) з Євпаторії Льома Айдаров. Проте кримчанин продемонстрував чудову техніку, боксерську хитрість і у підсумку переміг «всуху». Дуже ефектним був фінальний бій у категорії до 91 кг між чернівчанином Станіславом Дєдовим та донеччанином Олександром Охреєм. Попри важку вагу, боксери майже весь час підтримували високий темп з великою кількістю ударів. Буковинець виявився набагато влучнішим за суперника і, хоч і був в крові від розбитого носа, виграв більш ніж переконливо. Не менше овацій зривав під час фіналу у ваговій категорії до 69 кг і земляк Дєдова, вихованець того ж Геннадія Соловйова Олександр Стрілецький. Зовні Сашко виглядав набагато активнішим за опонента, а четвертий раунд він виграв вчисту. Тому коли електроника «засвітила» рахунок 9:4 на користь Івана Хом’яка з Червонограда, навіть судді дещо засумнівалися і перевірили додаткові контрольні записи. Після деякої паузи переможцем оголосили представника Львівщини, що, звісно, місцева публіка зустріла незадоволеним гулом. В якийсь момент керівник місцевої обласної федерації Віталій Беляєв навіть озвучив намір відпротестувати вислід двобою, використовуючи, зокрема, і відеозапис фіналу від телевізійної групи, яка записувала боксерське свято для трансляції на телеканалі «Чернівці». Але серйозна порція компліментів на адресу Стрілецького з боку фахівців та запевнення авторитетних рефері, що перегляд не змінить переможця, заспокоїла господарів змагань, які, зрештою, змирилися з «сріблом». Тим більше, що старший тренер молодіжної збірної України Валерій Хлистов ще раз підтвердив, що Стрілецький, як і ще декілька буковинців, перебувають «на олівці» у керівництва збірної і мають непогані перспективи заявити про себе на міжнародній арені.

В експрес-інтерв’ю turnir.com.ua державний тренер з боксу Ілля Гурович, головий суддя змагань Олександр Давиденко та заступник головного судді Микола Каракулов в унісон відзначили високий рівень організації та проведення прем’єрного в Чернівцях молодіжного чемпіонату України. І припустили, що з такою динамікою розвитку місцевого боксу столиця Буковини найближчим часом може стати місцем проведення і дорослого чемпіонату України, і матчових зустрічей та офіційних міжнародних турнірів, а Чернівецька область – одним з боксерських центрів України. Усі ці організаційні досягнення та перспективи гості пов’язували передусім з ініціативнстю та діловими якостями керівника обласного боксу Віталія Беляєва. Останній, у свою чергу, підкреслив, що «один в полі не воїн»: «Я вдячний Сергію Іванову, Олександру Корнєєву, іншим своїм колегам та активістам нашої федерації, які разом зі мною крок за кроком йдуть до нових успіхів буковинського боксу. А за суттєву допомогу в організації першого для нас чемпіонату такого рівня я дуже вдячний генеральному спонсору ТОВ «Машзавод» і особисто директору Віктору Сідляру, який є колишнім боксером, фірмі «Вікна С» (Руслан Соковець), готелю «Буковина» (Валерій Чинуш), готелю «Черемош», народному депутату V скликання Миколі Романюку, Івану Мунтяну. Велику допомогу надали місцеві депутати Володимир Кедь, Володимир Згуба (останній вручив від себе спеціальний приз «За волю до перемоги» - телевізор – Олександру Стрілецькому – авт.), Володимир Жаровський, Юрій Кушнір, Олег Охотський, інші друзі федерації. Ми вдячні за підтримку ТРК «Чернівці» (Геннадій Сергєєв) та профі-студії «КУМ-відео», чиїми зусиллями чемпіонат отримав і телевізійне життя. Головне завдання федерації – забрати підлітків з вулиць, підвалів, посприяти, аби вони свою енергію не спрямовували на негативні справи – нехай краще реалізовують себе на рингу! І молодіжний чемпіонат України в Чернівцях в цьому плані – чудова пропаганда спорту і, зокрема, боксу».

ФОТОГАЛЕРАЯ - http://www.buksport.at.ua/photo/34

ОБГОВОРЕННЯ ТУТ- http://www.buksport.at.ua/forum/11-49-1

Усі медалі (по регіонах)


Георгій Мазурашу

Категорія: Бокс | Переглядів: 1286 | Додав: buksport | Теги: Молодіжний чемпіонат України. Коман | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024