Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaЧт, 28.03.2024, 17:52



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Травень » 6 » Нещодавній гравець ФК "Харків" зіграв за аматорів проти "Буковини"
12:43
Нещодавній гравець ФК "Харків" зіграв за аматорів проти "Буковини"


У контрольному поєдинку чемпіон України серед аматорів ФК "Лужани" поступився вдома землякам з чернівецької "Буковини", яка виступає у ІІ лізі. Цікаво, що в аматорському колективі "засвітилася" низка колишніх гравців команд вищих дивізіонів і навіть Руслан Гунчак, який ще зовсім недавно забивав у Прем’єр-лізі за ФК "Харків" у виїзному поєдинку проти львівських "Карпат".

Контрольний поєдинок між чинним чемпіоном України серед аматорів ФК "Лужани" та друголіговою "Буковиною" викликала чималий інтерес у місцевих шанувальників футболу. За лаштунками кращі аматорські колетиви області давно порівнюють з головною командою краю. Причому багато хто віддає заочну перевагу не "Буковині", яка переживає не найкращі часи. Відповідно, досвідченими майстрами вона укомплектуватися не може. На відміну від того ж ФК "Лужани", за який виступає чимало колишніх футболістів вищих дивізіонів.

І ось завдяки "вікну" у календарі теперішня "Буковина" з метою підтримки ігрового тонусу зійшлася в селищі Лужани з місцевою командою, честь якої серед інших захищали нещодавній гравець ФК "Харків" Руслан Гунчак, екс-"металург" із Запоріжжя Вадим Заяць, Ігор Мігалатюк (грав, крім "Буковини", за "Чорноморець", "Прикарпаття" та інші команди), Олександр Дележа (свого часу залучався до молодіжної збірної України), колишній першоліговець Степан Маковійчук та інші.

На VIP-трибуні, де, крім керманичів двох клубів, зібралися місцеві спортивні функціонери та футбольні фахівці, піджартовували над президентом ФК "Буковина" Василем Федорюком - мовляв, зараз вашим хлопцям покажуть, як треба грати. І справді у досвідчених виконавців ФК "Лужани" є чому повчитися молодим футболістам "Буковини". Тим більше, що у зв’язку з проведенням у Чернівцях у ці дні зональних змагань студентської першості України, в яких у складі рідного для них Чернівецького національного університету було задіяно низку гравців "основи", "Буковина" змушена була грати напіврезервним складом (приміром, Тарас Колотило, який вийшов на заміну, зазвичай поки що не потрапляє навіть до заявки на ігри друголігової першості).

Господарі поля доволі швидко відкрили рахунок. Вже на 5 хв. Ігор Мігалатюк здійснив свій фірмовий фланговий рейд, відпасував зліва в центр на Олександра Дележу, який ударом з 14 метрів відкрив рахунок. Проте "Буковина" теж не забарилася з відповіддю - за декілька хвилин Леонід Українець вивів сам на сам з кіпером Василем Раковицею Олександра Георгійчука, який відновив рівновагу. Ще деякий час ігрова перевага була на боці ФК "Лужани". Але з середини тайму чернівчани все частіше стали загрожувати чужим воротам. І, як виявилося, з реалізацією гольових моментів у них в цій зустрічі справи йшли краще. Так, на 33 хв. досвідчений Сергій Гамаль затримався при створенні штучного офсайду, що призвело до виходу Олександра Семенюка та Максима Клочка удвох на одного воротаря. Семенюк не став "ділити відповідальність" з партнером по команді, а сам обіграв Раковицю і вивів "Буковину" вперед. За 5 хв. після швидкого розіграшу штрафного екс-гравець юнацької збірної України і "Динамо-3" Олександр Маковійчук увірвався до чужої карної зони і майже від правої штанги прострелив вздовж воріт на Георгійчука, якому важко було не влучити з двох метрів у порожні ворота. Забігаючи наперед, зазначимо, що Клочко таки продемонстрував "вміння" не влучати у порожні ворота - на 78 хв., коли Олег Керчу вивів його "сам на сам з воротами", а Максим в дотик пробив в сантиметрах від стійки. 11 хвилинами перед цим епізодом лужанцям вдалося скоротити до мінімуму відставання в рахунку - після скидки Гунчака дріблінгом та влучним ударом відзначився інший екс-"буковинець" Микола Колісниченко.

До закінчення матчу команди, на радість присутнім декільком сотням вболівальників, обмінялися багатьма небезпечними моментами. Зокрема, Гунчак не реалізував вихід сам на сам, Микола Коваленко та Степан Маковійчук влучили в штангу, а чернівчани марнували не лише "звичайні" виходи сам на сам, а й "побачення" Олександра Маковійчука та Максима Клочка з голкіпером Василем Раковицею, коли Сашко продемонстрував "футбольну жадібність" і в підсумку колишній партнер по команді кидком в ноги врятував свої ворота, та вихід Максима Клочка та Тараса Колотила удвох на Раковицю - в цьому епізоді з пасом запізнився Максим.

Для "Буковини" цей поєдинок став непоганою "розминкою" перед черговою календарною грою проти "Єдності" (Плиски). А ФК "Лужани" цілеспрямовано готується до аматорського Кубку України. Та й звання чемпіонів України серед аматорів лужанці теж не проти захистити.

ФК «Лужани» – «Буковина» (Чернівці) – 2:3

5 травня, 17.30, смт. Лужани.

Голи: Ігор Мігалатюк, 5, Микола Колісниченко, 67 – Олександр Георгійчук, 10, 38, Олександр Семенюк, 33.

«Буковина»: Андрій Мельничук (46, Вадим Джура), Олександр Маковійчук, Сергій Жижиян, Леонід Українець, Вадим Петришин (52, Тарас Колотило), Олег Керчу, Петро Климус, Михайло Рябий, Олександр Георгійчук, Олександр Семенюк, Максим Клочко.

Тренер – Віктор Мглинець.

ФК «Лужани»: Василь Раковиця, Денис Бучинський, Сергій Гамаль, Вадим Заяць (46, Микола Колісниченко), Олександр Руснак (37, Микола Коваленко), Андрій Гордей (58, Андрій Лахнюк), Руслан Гунчак, Олександр Дележа, Ігор Мігалатюк, Сергій Янчик, Степан Маковійчук.

Тренер – Юрій Крафт.

Ще недавно Руслан Гунчак (праворуч) грав за ФК "Харків". Фото: Євген Кравс

Георгій Мазурашу

Категорія: Футбол | Переглядів: 1038 | Додав: buksport | Теги: Нещодавній гравець ФК "Харків& | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024