Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaПт, 29.03.2024, 12:40



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Травень » 12 » МІЛІЦІЯ ПРОСЯТЬ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ ФУТБОЛЬНИХ КОМАНД НЕ НОСИТИ З СОБОЮ НА МАТЧІ ДИМОВІ ШАШКИ, ФАЛЬШ-ФАЄРИ, ПЕТАРДИ
15:37
МІЛІЦІЯ ПРОСЯТЬ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ ФУТБОЛЬНИХ КОМАНД НЕ НОСИТИ З СОБОЮ НА МАТЧІ ДИМОВІ ШАШКИ, ФАЛЬШ-ФАЄРИ, ПЕТАРДИ

Міністерство внутрішніх справ та підпорядковані підрозділи на місцях приділяють особливу увагу питанню забезпечення охорони громадського порядку під час футбольних матчів, зокрема з огляду на підготовку України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, та не знімає з себе відповідальності за цю роботу.
 
Органами внутрішніх справ постійно проводиться профілактично-роз’яснювальна робота з фан-клубами та організаторами футбольних матчів щодо дотримання вболівальниками правил поведінки на стадіонах та недопущення порушень громадського порядку, у тому числі пронесення до місць проведення змагань та використання піротехнічних виробів та інших заборонених предметів, які можуть бути використані для заподіяння тілесних глядачам та працівникам міліції.
 
 Незважаючи на заходи, що вживаються міліцією, під час проведення футбольних матчів мають місце факти вчинення порушень громадського порядку з боку футбольних вболівальників, членів фан-клубів і так званих «ультрас».
 
 У більшості випадків по
рушення вболівальниками громадського порядку можна було б запобігти, коли б керівництвом Федерації футболу, професійної футбольної ліги, футбольних клубів проводилася з ними відповідна профілактична робота, як це робиться в країнах Євросоюзу.
 
 Так, 7 травня 2009 року у м. Донецьку на стадіоні РСК „Олімпійський” напередодні проведення матчу в рамках Кубку УЄФА між командами „Шахтар” (Донецьк) – „Динамо” (Київ) керівництвом Головного управління МВС України в Донецькій області було проведено зустріч з лідерами фан-клубу та «фанами», під час якої їх було попереджено про відповідальність за скоєння протиправних дій під час проведення матчу, а також роз’яснені правила поведінки на стадіонах. Організовано зустріч та супровід приїжджаючих динамівських вболівальників.
 
 Не зважаючи на це, при поверхневому огляді вболівальників футбольних команд працівниками міліції було вилучено 175 піротехнічних виробів - димові шашки, фальш-фаєри петарди та інше.
 
 Також під час самого матчу на трибунах стадіону «фани» підпалювали місця для сидіння, димові шашки та близько 30 фальш-феєрів.
 
 Тільки завдяки злагодженим діям працівників міліції не було допущено групових порушень громадського порядку та травмування людей.
 
 За вчинення правопорушень було затримано 20 осіб, яких притягнуто до адміністративної відповідальності.
 
 Вочевидь, така поведінка була запланована заздалегідь тими, хто був зацікавлений у зриві кубкового матчу УЄФА та підриву іміджу України, яка готується до проведення ЄВРО-2012.
 
 Враховуючи викладене, МВС України звертається до керівництва Федерації футболу, професійної футбольної ліги, футбольних клубів, лідерів фан-клубів та рухів з вимогами проводити ретельну роз’яснювальну роботу з «фанами» щодо недопущення подібних порушень надалі.
 
 У свою чергу міліція відповідно до законодавства буде адекватно реагувати на порушення громадського порядку вболівальниками.

 ОБГОВОРЕННЯ ТУТ НА ФОРУМІ - http://www.buksport.at.ua/forum/2-46-1

 Департамент громадської безпеки МВС України

Категорія: Футбол | Переглядів: 993 | Додав: buksport | Теги: ФАЛЬШ-ФАЄРИ, МІЛІЦІЯ ПРОСЯТЬ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ ФУТБ, ПЕТАРДИ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024