Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaСб, 20.04.2024, 06:31



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Травень » 30 » Відбулося спільне засідання Центральної Ради, Рад першої та другої ліг ПФЛ
11:08
Відбулося спільне засідання Центральної Ради, Рад першої та другої ліг ПФЛ


Відбулися зміни у кількісному та персональному складі Центральної Ради.


До складу Центральної Ради було введено від першої ліги: Гельштейна Олександра Матвійовича – президента ФК «Геліос»; Продаєвича Андрія Валентиновича – президента ФК «Дністер»; Ревуцького Анатолія Миколайовича – президента ФСК «Прикарпаття»; від другої ліги: Каплуна Петра Матвійовича – президента ФК «Гірник-Спорт»; Недяка Андрія Дмитровича – президента ФК «Кремінь».

Із метою вдосконалення оперативного управління змаганнями серед команд клубів ПФЛ повноваження Бюро ПФЛ покладено на Центральну Раду.

На засіданні узгоджено проект змін та доповнень до Статуту Об’єднання футбольних клубів «Професіональна футбольна ліга України», який буде затверджено ХVІІІ Конференцією Професіональної футбольної ліги.

Розглянуто та затверджено План-календар Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Професіональної футбольної ліги на 2009 рік сезону 2009 – 2010 років. З метою мінімізації випадків проведення матчів першостей на полях негативної якості через кліматичні умови План-календар змагань на 2010 рік із урахуванням пропозицій клубів буде затверджено пізніше.

Затверджено Договір про організацію та проведення Всеукраїнських змагань серед команд Об’єднання футбольних клубів «Професіональна футбольна ліга України» сезону 2009 – 2010 років.

Також затверджено тарифи на оплату арбітражу та інспектування матчів у першості другої ліги сезону 2009 – 2010 років на рівні сезону 2008 – 2009 років. Що стосується тарифів на оплату арбітражу та інспектування матчів у першій лізі, то Адміністрації ПФЛ доручено впродовж тижня провести додаткове опитування клубів і опрацьовану інформацію надати Центральній Раді на затвердження.

У зв’язку з тим, що досі невідомо, скільком командам ФФУ видасть Атестат на участь у змаганнях, через що залишається нез’ясованою кількість команд, що візьмуть участь у змаганнях, а також через те, що не затверджено тарифи на оплату арбітражу та інспектування матчів у першій лізі, розміри заявкового внеску поки що не затверджено. Наразі визначено порядок сплати заявкового внеску.

Уперше прийнято рішення про сплату гарантійного внеску для підтвердження участі у змаганнях. Цей внесок буде включено до суми загального внеску. Він має бути сплачений до 20 червня 2009 року.

Затверджено бюджет ПФЛ на сезон 2009 – 2010 років.

Розглянуто і затверджено питання про Стабілізаційний фонд Професіональної футбольної ліги та порядок використання його коштів.

Кошти, що залишаються несплаченими у зв’язку з низькими оцінками арбітражу під час проведення Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Професіональної футбольної ліги, а також кошти, що були перераховані ПФЛ за дисциплінарні санкції, зараховуватимуться на розрахунковий рахунок Стабілізаційного фонду Професіональної футбольної ліги з подальшим використанням у порядку, передбаченому Положенням про Стабфонд.

Призначено провести XVIIІ Конференцію Професіональної футбольної ліги 20 червня 2009 року в місті Суми за адресою: вул. Гагаріна, 9, конференц-зал стадіону «Ювілейний». Початок роботи – об 11.00. Реєстрація учасників – з 10.00.

Затверджено наступний порядок денний XVIIІ Конференції Професіональної футбольної ліги:

1. Про підсумки Всеукраїнських змагань з футболу серед команд професіональних клубів Професіональної футбольної ліги сезону 2008/2009 років.

2. Про зміни у складі Дисциплінарного комітету ПФЛ.

3. Про нагородження лауреатів сезону 2008/2009 років.

4. Про зміни та доповнення до Статуту Об’єднання футбольних клубів «Професіональна футбольна ліга України».

5. Звіт про підсумки аудиторської перевірки фінансової діяльності ПФЛ в період з 16 грудня 2008 року по 31 травня 2009 року.

6. Про затвердження постанов Центральної Ради.

7. Різне.

Окрім засідання XVIIІ Конференції Професіональної футбольної ліги 19-20 червня цього року в Сумах буде проведено другий за ліком турнір «Кубок ПФЛ», регламент якого прийнято на засіданні. Крім того, у рамках заходів, приурочених проведенню Конференції ПФЛ, відбудеться товариський поєдинок між командою ветеранів київського «Динамо» та збірною командою президентів клубів ПФЛ.

На спільному засіданні прийнято рішення про проведення аудиторської перевірки фінансової діяльності Професіональної футбольної ліги та визначено аудиторську компанію, якій доручено провести відповідну перевірку та доповісти про її результати на засіданні XVIIІ Конференції ПФЛ.

Час проведення матчів двох останніх турів першостей першої та другої ліг призначено на 18.00.

Учасники засідання заслухали представників компаній з виробництва спортивного екіпірування Хумман, Умбро, Діадора та Салер щодо його придбання клубами за найбільш доступними умовами вартості. Було вирішено утворити робочу групу для визначення пулу зацікавлених клубів та укладення договору з компанією, умови якої будуть найбільш оптимальними для клубів ПФЛ.

На засіданні було продемонстровано відеоролик з елементами новітніх технологій, що використовуються в німецькій бундеслізі, для моделювання показу відео фрагментів з усіх ракурсів. Було ініційовано розглянути можливість закупівлі такого обладнання (можливо, спільно з Прем’єр-лігою України) для здійснення інтернет-трансляцій матчів першостей.

Президент ПФЛ Святослав Сирота поінформував присутніх, що 28 травня 2009 року в Едінбурзі (Шотландія) відбудеться засідання ради директорів ЄПФЛ, на якому розглядатимуться ініціативи щодо підтримки нижчих дивізіонів, висунуті президентом ПФЛ на засіданні Генеральної Асамблеї ЄПФЛ у березні цього року.

При розгляді питання стосовно Регламенту Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів Професіональної футбольної ліги сезону 2009 – 2010 років обговорено можливість впровадження декількох варіантів проведення змагань у сезонах 2009 – 2010 та 2010 – 2011 років. Постановлено, що формула проведення змагань у сезоні 2009 – 2010 років залишиться без змін. Крім того, утворюється робоча група для розроблення механізму переходів команд із ліги в лігу.

Із інших актуальних питань щодо Регламенту змагань: у подальшому в змаганнях при визначенні переможця не буде враховуватися більша кількість перемог. Таке рішення прийняте на підставі відповідності з регламентами змагань фактично всіх провідних професіональних ліг Європи.

Також у Регламенті змагань передбачено у разі необхідності залучати на матчі першостей спостерігача від ПФЛ.

Прийнято рішення звернутися до виконкому ФФУ щодо збільшення суми компенсації за виховання та підготовку футболістів при укладенні ними професіонального контракту з клубом ПЛ України.

З метою популяризації попередніх етапів розіграшу Кубку України до цієї кубкової стадії допущено переможців регіональних аматорських кубків.

Члени Центральної Ради та Рад першої і другої ліг ПФЛ прийняли рішення звернутися до ФФУ щодо прийняття додатку до Регламенту ФФУ зі статусу і трансферів футболістів - положення про механізм солідарності – оплату клубом, що придбав футболіста, п’яти відсотків трансферної суми тим клубам та ДЮСЗ, котрі готували цього гравця у віці від 12 до 23 років.

У зв’язку з тим, що ціла низка актуальних питань перебувають у спільному відомстві ПФЛ та ПЛ, а також через те, що Адміністрація ПЛ України вперто ігнорує будь-які ініціативи ПФЛ, Центральна Рада підтримала пропозицію президента Ліги про звернення до клубів ПЛ та виступу перед учасниками Загальних зборів ПЛ.

Докладніше про рішення спільного засідання Центральної Ради, Рад першої та другої ліг ПФЛ ви пізніше можете подивитися у розділі ПОСТАНОВИ.

ПФЛ

Категорія: Футбол | Переглядів: 930 | Додав: buksport | Теги: Рад першої та другої ліг ПФЛ, Відбулося спільне засідання Централ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024