Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaПт, 19.04.2024, 23:24



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Червень » 1 » "Буковина" поступилась вдома
23:01
"Буковина" поступилась вдома

Вже вкотре засмутили своїх уболівальників чернівецька «Буковина». У 32 турі першості України футболісти із Чернівців програли МФК «Миколаїв» - 0:3. Важко пригадати те, коли буковинський клуб поступався у рідних стінах із таким результатом. Зараз лише спадає на думку матч на 1/32 фіналу Кубка України трирічної давності. Тоді «Буковина» зазнала поразки від вищолігової сімферопольської «Таврії» (0:3), у якій грав Едмар, а головним тренером був Михайло Фоменко. Зазначимо, що МФК «Миколаїв» - це далеко не «Таврія», хоча у його складі перебувають гравці, які мають певний досвід виступів на майстрівському рівні.

У дебюті матчу буковинці завдали два удари по воротах гостей. Зокрема, воротам голкіпера гостей Андрія Бобка загрожували Валерій Блажко та Олександр Семенюк. Ударам чернівчан забракло влучності. А на 17 хвилині гри м’яч вперше опинився у воротах «Буковини». Влучного удару у правий від воротаря «Буковини» Юрія Бахтіярова кут воріт завдав Костянтин Чаус, який орендований миколаївцями у київського "Динамо". Через шість хвилин чернівчани мали нагоду зрівняти результат. Удару юного форварда «Буковини» Олександра Лакусти забракло влучності. Згодом на ударну позицію вийшов Михайло Рябий. М’яч знову пролетів повз ворота.

На жаль, для чернівецьких уболівальників, другий тайм буковинська команда провалила. На 64 хвилині гри помилилися захисники «Буковини», і Олексій Ротань вдруге засмутив Юрія Бахтіярова. Після цього небезпечно пробивав по «рамці» МФК «Миколаїв» Олег Керчу – вище воріт. В Через п’ятнадцять хвилин, скориставшись помилкою Олександра Маковійчука, Андрій Білоус встановив остаточний рахунок гри – 3:0 на користь гостей.

Після того, як припинив виступи у першості України «Дніпро», буковинці сподівалися, що чернівчани зуміють потрапити у п’ятірку кращих команд. Тепер ж було би добре, якби підопічні Віктора Мглинця, опинилися , принаймні, на дев’ятій сходинці. Хоча, на мою думку, зараз велике значення має не підсумкове місце "Буковини", а те, яке майбутнє очікує на нашу команду. Зараз же зрозуміло, що з нинішнім складом буковинці не можуть вирішувати серйозних завдань. Зрештою, якщо би у колективу з Чернівців були міцні фінансові тили, то багато гравців "Буковини"  ніколи б не одягли футболку команди майстрів. Прикро, але досвідчені гравців (серед них - нападник Степан Маковійчук, який цьогоріч залишив вінницьку "Ниву") вважають за краще виступати на аматорському рівні. Там можна грати одразу у кількох колективах та мати більший заробіток, ніж у команді майстрів.

Цьогоріч знайшлися спонсори, які допомогли "Буковині". Однак, як кажуть, це крапля у морі. Зараз чернівецька команда немає тренувальної бази, керівництво клубу не може запросити пристойних гравців з інших міст. На щастя, футболісти вчасно отримають невелику зарплату. Напевно, одну з найменших у командах майстрів. У тому ж МФК "Миколаїв" гравці та тренерський штаб заробляють значно більше. Це все сказано не для того, щоби виправдати Віктора Мглинця та його підопічних. На жаль, у нашій команді є гравці, які отримавши навіть мільйони, краще грати не стануть. Тому і треба думати про покращення фінансового стану команди. Якщо таке станеться, то у клубі можуть з'явитися зовсім інші люди.

Тепер реалії такі, що незабаром у найдосвідченіших футболістів "Буковини" - Олега Керчу, Михайла Рябого та Петра Климуса завершується контракти. А чи захочуть вони продовжити виступи у чернівецькій команді ? Зараз важко відповісти на це запитання. Тож.треба дочекатися завершення першості. А поки що скажемо - команда "Буковина", яка має великі традиції, на жаль, зараз не може грати на рівних з багатьма колективами ... другої ліги. Для того, щоби такого більше не було, у нашій команді повинні відбутися серйозні зміни. Якщо такого не станеться, то ми і надалі будемо свідками матчів на кшталт "Буковина" - МФК "Миколаїв". 

"Буковина» (Чернівці) – МФК «Миколаїв» - 0:3 (0:1)

30 травня. Стадіон «Буковина». 500 глядачів.

Арбітри: М. Митровський (Ужгород), Я Біць, Ю.Суряк (Львів). Резервний арбітр – Ю. Мосейчук (Чернівці), делегат ФФУ – І. Павленко (Вінниця).

«Буковина»: Юрій Бахтіяров, Олександр Маковійчук (Леонід Українець, 84), Сергій Жижиян (Олександр Лисюк, 64), Петро Климус, Богдан Скибінський, Вадим Петришин (Олександр Темерівський, 46), Валерій Блажко (Олександр Георгійчук, 58), Михайло Рябий, Олег Керчу, Олександр Лакуста, Олександр Семенюк. Тренер – Віктор Мглинець.

МФК «Миколаїв»: Андрій Бобко, Євген Гончаренко, Олександр Хлапонін (Василь Рибак, 88), Максим Можаєв, Денис Войцеховський, Артем Жоров (Фарамаз Велієв, 84), Роман Довжик (Павло Горобець, 89), Юрій Комягін, Андрій Білоус (Євген Криворучко, 83), Костянтин Чаус (Олександр Шимко, 87), Олексій Ротань (Артем Охріменко, 90+1). Тренер – Михайло Калита.

Голи: Костянтин Чаус (17), Олексій Ротань (64), Андрій Білоус (80).

Попередження: Богдан Скибінський (30), Олександр Маковійчук (39), Євген Гончаренко (51).

Олексій МАМЧУК, "БукІнфо", (с)

www.bukinfo.cv.ua

Категорія: Футбол | Переглядів: 865 | Додав: Zhenya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024