Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaПт, 19.04.2024, 11:42



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Червень » 24 » На туристичній базі «Райдуга» села Просіка Глибоцького району відбувся VІ обласний збір-змагання юних рятувальників „Школа Безпеки”
17:46
На туристичній базі «Райдуга» села Просіка Глибоцького району відбувся VІ обласний збір-змагання юних рятувальників „Школа Безпеки”
Метою цих змагань є популяризація серед дітей здорового і безпечного способу життя, залучення молоді до занять прикладними видами спорту, сприяння фізичному розвитку й оздоровленню дітей та пропаганди серед молоді професії рятувальника. Організаторами збору-змагання є ГУ МНС України в Чернівецькій області, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, Головне управління освіти і науки ОДА.

У змаганнях взяли участь 13 команд, які виборювали перемогу на трьох дистанціях. Спершу, у суботу та неділю, діти виходили в ліс, де долали різноманітні перешкоди за допомогою альпіністського, спеціально-рятувального та туристичного спорядження, переходили болото за допомогою жердин, рятували умовних потерпілих тощо. Цей етап змагань дозволив оцінити не лише здібності юних рятувальників, а й згуртованість команд, готовність підлітків прийти на допомогу один одному в екстремальних умовах.

Наступного дня команди долали рятувально-прикладну дистанцію. Тут підлітки проявили себе справжніми професіоналами: швидко вдягали засоби індивідуального захисту, розгортали пожежний рукав, гасили умовну пожежу, рятували і транспортували потерпілих, надавали їм першу невідкладну допомогу, а також визначали джерело радіоактивного забруднення. Усі команди показали гарні результати та вдало продемонстрували свої вміння злагоджено діяти в надзвичайних ситуаціях.

Опісля цього відбулась конкурсна програма: діти представляли свої команди, демонстрували заздалегідь підготовлені стінгазети, співали, жартували, виконували різноманітні творчі завдання.

За словами заступника начальника ГУ МНС України в Чернівецькій області, начальника управління по роботі з персоналом Віктора Божевільного, завдяки цим змаганням вдалося підвищити у підлітків рівень знань в галузі безпеки життєдіяльності, підготувати молодь до дій у надзвичайних ситуаціях, сформувати у підростаючого покоління прагнення до здорового та безпечного способу життя.
- У ході змагань діти продемонстрували, що на «відмінно» засвоїли знання з основ цивільної оборони, рятувальних та інших невідкладних робіт, здобули практичні навички щодо поведінки в надзвичайних ситуаціях, навчилися вправно користуватися спеціальним рятувальним та альпіністським спорядженням, - зазначив Віктор Божевільний.

За результатами трьох дистанцій збору-змагань і було визначено переможців VІ обласного збору-змагань юних рятувальників „Школа Безпеки”. Третю сходинку посіла команда з Путильського району, другою стала команда Центру туризму Глибоцького району, а перше місце виборола команда з Новоселицького району. Усі переможці були нагороджені призами, пам’ятними кубками, медалями та дипломами управлінь-організаторів збору-змагань «Школа безпеки». Втім, навіть команди, які залишилися поза п’єдесталом пошани, не залишилися без призів та подарунків, які підготувало для них ГУ МНС України в Чернівецькій області та управління освіти і науки ОДА. А на IV Міжнародному, IX Всеукраїнському етапі збору-змагань «Школа безпеки» нашу область представлятиме команда-переможниця з Новоселицького району. Всеукраїнській етап «Школи безпеки» відбудеться з 5 по 25 вересня цього року у ДП «Український дитячий центр «Молода Гвардія» м. Одеса.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Категорія: Туризм | Переглядів: 1185 | Додав: buksport | Теги: На туристичній базі «Райдуга» села | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024