Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaВт, 16.04.2024, 22:18



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Серпень » 7 » Баварців у Чернівцях обіграли і українські, і румунські буковинці
16:50
Баварців у Чернівцях обіграли і українські, і румунські буковинці


Головною несподіванкою традиційного міжнародного юнацького турніру з футболу «4 регіони для Європи», який цього року гостює у Чернівцях, став невдалий виступ команди з німецького округу Швабія (Баварська земля). З семи попередніх турнірів баварці виграли чотири. А цього разу вони у перших двох турах програли буковинцям з Чернівців (0:1) та Сучави (Румунія, 0:4) і, таким чином, втратили всі шанси навіть на призове місце.

Підопічні Шелепницького переграли баварців по всіх статтях

Жереб звів господарів турніру у першому ж турі з гостями з Німеччини, які традиційно вважалися фаворитами. Проте підопічні першого капітана збірної незалежної України Юрія Шелепницького та Юрія Крафта зуміли нав’язати суперникам свою гру і протягом більшої частини зустрічі володіли ініціативою. У другому таймі реальні гольові моменти все частіше стали виникати біля воріт баварців, які в окремих епізодах просто дивом залишалися «нерозпечатаними». Приміром, напочатку другої половини гри українські буковинці розіграли на правому фланзі просто відмінну атаку, яку Артем Семенюк завершував ударом з лінії воротарського майданчика у порожні ворота. Здавалося, можна було навіть забігти з м’ячем у ворота, але наш гравець примудрився влучити у поперечину. І все ж на 55 хв. німці змушені були капітулювати – чергову ефектну стрімку атаку влучним ударом завершив Станіслав Подерня з Вашківців Вижницького району. До фінального свистка юнацька збірна Чернівецької області цілком могла довести рахунок до 3:0, як було у 2005 р., коли турнір теж відбувся у столиці Буковини і завершився перемогою господарів. Щоправда, і баварці могли засмутити українців на останій хвилині, коли не реалізували вихід сам на сам – блискучу реакцію продемонстрував Ростислав Храпко.

Румуни першими забивають і програють

Французи, які приїхали до Чернівців у ранзі чинного переможця турніру «4 регіони для Європи», на старті не залишили жодних шансів румунам з Сучавського повіту (який є Південною Буковиною) – 4:1 (Жюльєн Івер, 30, Ділан Потьє, 36, Валантан Леюжі, 48, Антоні Пурієль, 59 – Константін Поштаріу, 26).

Сенсаційна друга поразка німців

Другий ігровий день розпочався із справжньої сенсації. Румуни, які, будучи потенційними аутсайдерами, майже весь перший тайм проти баварців відсидилися в обороні, зуміли в одній з контратак відкрити рахунок, що додало зустрічі інтригу. Здавалося, німці після перерви «накрутять темп» і дотиснуть суперників. Але румунські буковинці ще наприкінці першого тайму відчули впевненість у своїх силах, тож у другій 40-хвилинці почувалися вже господарями ситуації на полі. Тож не дивно, що вони створили набагато більше гольових моментів біля чужих воріт, а три з них ще й реалізували. Остаточний сенсаційний рахунок – 4:0 (Флорін Ірімія, 27, Константін Ребенчук, 62, 70, Думітру Хасин, 67).

«Глуха оборона» принесла французам успіх

У другому матчі дня визначився достроковий переможець, оскільки французи з департаменту Майєнн завдяки перемозі над командою Чернівецької області стали недосяжними для переслідувачів (завдяки особистим перемогам над суперниками, які теореично можуть зрівнятися з ними за очками). Північні буковинці загалом зіграли доволі непогано і могли розраховувати навіть на перемогу. Але долю зустрічі вирішив швидкий гол Людовіка Труа на 4 хв. Після нього французи «сіли в глуху оборону», що значно ускладнило гру українців в атаці. До того ж, гості з Франції дуже гостро контратакували. Якби не відмінна гра нашого кіпера Ростислава Храпка, потенційні резервісти «Лаваля» могли довести рахунок і до розгромного.

На кону престиж і друге місце

Заключного дня змагань 7 серпня баварці зіграють матч престижу з французами. А чернівецькі та сучавські баварці в очному двобої вирішать, хто буде срібним призером.

За буковинську владу зіграє Міністр екології Філіпчук

Увінчається турнір ттардиційним товариським поєдинком між командою місцевої влади (у даному разі Чернівецької обласної державної адміністрації) та збірною приїжджих офіційних та спортивних делегацій (тренери). Подейкують, що за господарів поля зіграє і міністр екології Георгій Філіпчук, який свого часу був губернатором Буковини. У непоганій футбольній формі перебувають віце-губернатор Борис Баглей та перший заступник голови ОДА Віктор Павлюк, які, як правило, відіграють всі матчі практично без замін. З цього приводу жартували, що їх може замінити лише Президент України своїм Указом...

Георгія Мазурашу

Категорія: Футбол | Переглядів: 848 | Додав: buksport | Теги: БукСпорт, футбол, Chernivtsi, International football tournament U | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024