Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaЧт, 28.03.2024, 18:58



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Серпень » 8 » Ігор Мігалатюк: «Зараз у Чернівцях відроджується сильна команда»
12:25
Ігор Мігалатюк: «Зараз у Чернівцях відроджується сильна команда»
http://www.fcbukovina.com.ua/images/u/1249282119.jpg

«Коли забив перший гол за «Буковину», то не спав усю ніч»


П’ятнадцять років тому у складі чернівецької «Буковини» дебютував півзахисник Ігор Мігалатюк. Буковинська команда тоді виступала у вищій вітчизняній лізі. Ігор тривалий час виступав у Чернівцях. Однак, врешті – решт, вирушив шукати футбольного щастя в інших командах. Наш земляк пограв у Одесі, Вінниці, Івано – Франківську, Чернігові, Бурштині. Напередодні цього сезону Мігалатюк повернувся у рідну «Буковину». Зараз 33 – річний Ігор Мігалатюк є найдосвідченішим футболістом у команді Миколи Трубачова. Ми вирішили поспілкуватися з буковинським півзахисником.
 
«Коли забив перший гол за «Буковину», то не спав усю ніч»
 
- Ігорю, ти пам’ятаєш свій дебют у чернівецькій «Буковині» ?
- Пам’ятаю. У останньому матчі першості України – 93/94 ми грали на виїзді з тернопільською «Нивою». У складі цієї команди багато відомих футболістів – Дмитро Тяпушкін, Сергій Леженцев, Іван Карпонай… У нас виступав Василь Євсєєв, який у 80 – х роках одягав футболку київського «Динамо». «Буковина» поступилися з рахунком 0:3. Мене випустив на заміну, на жаль, вже покійний Олександр Павленко. Він залишився задоволений моєю грою. Тоді Олександр Григорович мені сказав: «Будеш працювати – будеш грати».
 
- Відомо, що тобі судилося забити вже в своєму третьому офіційному матчі за чернівецьку команду…
- Мені вдалося відзначитися у матчі з командою «Нафтохімік» (Кременчук). Це була друга гра «Буковини» після вильоту з вищої ліги.  Після подачі Володимира Гуралика, я завдав влучного удару головою. Наша команда здобула перемогу – 2:0. До речі, коли забив перший гол за «Буковину», то не спав усю ніч.
 
- Сталося так, що ти певний час виступав у молдовському клубі «Олімпія» (Бєльці). Хто тобі запропонував повернутися у «Буковину» ?
- Це був доволі непоганий відрізок у моїй футбольній кар’єрі. У Молдові я мав непогану пресу. Коли восени приїхав додому, то мав розмову з Василем Федорюком, який запропонував повернутися в «Буковину». Я прийняв пропозицію Василя Олександровича, бо Чернівці – моє рідне місто. Після цього тривалий час захищав кольори буковинської команди.
 
«Мені вдалося допомогти «Чорноморцеві» повернутися у вищу лігу»
 
 - У 2001 році ти їздив на оглядини у олександрійську «Поліграфтехніку». З яких причин не залишився у цій команді ?
- Тоді вирішив залишитися у «Буковині», бо вірив у те, що у нашої команди все буде гаразд. Однак, у мене з’явилася сім’я, яку треба було годувати. Тому довелося залишити Чернівці.
 
Після «Буковини» ти потрапив у одеський «Чорноморець», якому у 2002 році допоміг повернутися у вищу лігу …
-Так, мені вдалося допомогти «Чорноморцеві» повернутися у вищу лігу. Футболістові завжди приємно тоді, коли він досягає вагомого успіху. У елітному дивізіоні пограв півроку. Прикро, але згодом мене виставили на трансфер. Я мав розмову з Семеном Альтманом, який повернувся у «Чорноморець». Однак, Альтман вирішив залишити у своїй команді лише кількох чоловік – Руденка, Гілазєва, Балабанова …До речі, тоді за опитуванням газети «Одеса спорт» щодо кращого гравця «Чорноморця», я посідав четверту сходинку. все ж, велося залишати Одесу.
 
- Як складалася твоя футбольна кар’єра після виступів у Одесі ?
- Півтора року я поїздив по орендах. Пограв у ФК «Вінниця», івано – франківському «Спартаку», повертався у «Буковину». У сезоні – 2003/2004 чернівецька команда була одним із аутсайдерів другої ліги. У мене відбулася розмова з тодішніми керівниками клубу Іваном Дронем і Валерієм Королянчуком. Вирішив допомогти рідній команді. Ми обумовили те, що після того, як у мене завершиться контракт із «Чорноморцем», то зможу піти в іншу команду. Погравши у «Буковині» півроку, я знову поїхав у івано – франківський «Спартак». Мені хотілося ще пограти в першій лізі.

- Які враження залишилися у тебе від виступів у «Спартаку» ?
- У «Спартаку» відіграв два з половиною сезони. Команда з Івано – Франківська потрапляла у десятку кращих команд першої ліги. вважаю, що це непоганий результат. До того ж мав постійне місце в основному складі. Однак, у 2006 році я залишив «Спартак». Тоді погіршилося фінансування івано – франківської команди. Нам, досвідченим футболістам, треба було утримувати сім’ї. Звісно, ми говорили про свої проблеми. Молоді ж гравці мовчали. Тому було вирішено, що «Спартак» гратиме без досвідчених виконавців. Мені довелося шукати новий колектив.
 
- Цим колективом стала чернігівська «Десна», де ти пограв півроку…
- Дійсно, півроку виступав у «Десні», де співпрацював із Олександром Томахом. У тих матчах, де я грав у основному складі, ми здобували перемогу. До речі, грав разом із ще одним нинішнім футболістом «Буковини» Олегом Керчу, який діяв на місці захисника. А грав я за «Десну» переважно у виїзних поєдинках. Томах казав: «Усе. Цей склад гратиме і надалі». Приїжджаємо додому, де президент «Десни» виставляв на гру свій склад. Тож основа чернігівської команди визначалася не за спортивним принципом.
Я пішов у бурштинський «Енергетик» до тренера Миколи Пристая. У «Енергетику» виступав два з половиною сезони. Ця команда має стабільне фінансування. У Бурштині проживає 15 тисяч чоловік. Таке невелике місто має змогу утримувати команду в першій лізі. У Бурштині футболіст знає, що якщо команда виграє гру, то він швидко отримає гроші та завжди матиме на шматок хліба. Цього року я залишив «Енергетик». Прикро, але мені почали заглядати у паспорт.
 
Хочеться завершити кар’єру футболіста в Чернівцях»
 
- Останнім часом тобі довелося грати у аматорських колективах Чернівецької області «Підгір’я» (Сторожинець) та ФК «Лужани». Думається, що тобі не хотілося тривалий час залишатися аматором …
- Зрозуміло, що не планував. Мені здоров’я дозволяє грати у командах майстрів. Тому дуже радий від того, що знову з’явилася можливість пограти у рідній «Буковині». Зараз у Чернівцях відроджується сильна команда. Дай Боже, щоби «Буковина» знову радувала своїх уболівальників. Я ж хочу ще довго допомагати команді. Є приклад Дмитра Білоуса та Віктора Мглинця, які після 40 років ще виступали на майстрівському рівні. А продовжити своє життя у футболі можна лише при належному ставленні до себе. Поки що ж контракт із «Буковиною» підписав на рік. Якщо у команді буде гаразд, а моя гра влаштовуватиме тренерів, то чому б не виступати у «Буковині» тривалий час. Чесно кажучи, мені хочеться завершити кар’єру футболіста в Чернівцях. Я вже достатньо наїздився по інших містах. Моя донечка Христина вже йде до другого класу. Звісно, що хочеться бути поруч із дитиною.
 
- Як тобі тренування під керівництвом головного тренера Миколи Трубачова ?
- У Миколи Івановича доволі цікаві тренування. Вважається, що тренуватися без м’ячів футболістам не цікаво. Мені ж цікаво працювати на подібних тренуваннях, які повинні допомогти команді досягнути позитивного результату.
 
- Ігорю, у тебе спортивна сім’я. Чи залишилася твоя дружина у спорті ?
- Моя дружина Наталя, яка має досягнення у пауерліфтингу, зараз займається важкою атлетикою. Вона вже виконала норматив майстра спорту. Донька Христина займається танцями.
 
- Щоби ти хотів побажати буковинським прихильникам футболу ?
- Нашим уболівальникам побажаю мати віру у те, що у Чернівцях створюється сильна команда. Приємно, що люди вже почали цікавитися справами «Буковини». Думаю, що на наш домашній поєдинок із вінницькою «Нивою» прийде багато шанувальників футболу.
 
- Ігор Мігалатюк – півзахисник. Народився 27 червня 1976 року в Чернівцях. Зріст – 173, вага – 69. Вихованець ДЮСШ «Буковина». Виступав у командах «Олімпія» (Бєльці, Молдова), «Чорноморець» (Одеса), ФК «Вінниця», «Спартак» (Івано – Франківськ), «Десна» (Чернігів), «Енергетик» (Бурштин).

Прес-служба ФСК "Буковина"
Категорія: ІНТЕРВ'Ю | Переглядів: 1033 | Додав: buksport | Теги: БукСпорт, футбол, Мігалатюк Ігор, Буковина Спортивна, ФСК Буковина Чернівці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Івано-Франківець  
0
дай Боже здоровя цьому безумовно талановитому гравцеві....Успіхів тобі Ігоре у новій-старій команді...Франківськ незабуває тебе

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024