Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaЧт, 28.03.2024, 15:15



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Серпень » 18 » Ігоря Чайковського у Чернівцях нагородили за перемогу на Євро U-19
09:32
Ігоря Чайковського у Чернівцях нагородили за перемогу на Євро U-19
http://images.turnir.com.ua/800x0s/pictures/2009-08-14/0f0f_img_9819_copy.jpg

Капітана молодіжного складу донецького «Шахтаря» Ігоря Чайковського, який у складі збірної України тріумфував на юніорському чемпіонаті Європи, відзначили у рідних Чернівцях, де він пізнавав ази футболу під керівництвом Юрія Лєпєстова. Футболіст та його наставник, зокрема, отримали спеціальні відзнаки від Чернівецької обласної ради та обласної державної адміністрації.

Чайковський показав землякам золоту медаль Євро-2009

У прем’єрній для України фінальній частині Євро U-19 Ігор Чайковський став своєрідним символом перемоги, оскільки у перших двох матчах, коли його не було на полі, наша команда зіграла унічию, а з виходом Ігоря виграла всі три зустрічі і принесла нашому футболу перше «золото» європейського гатунку.

Після переможного фіналу в ексклюзивному інтерв’ю turnir.com.ua (http://turnir.com.ua/exklusiv/03082009-cajkovskij_pro_te_so_mozemo_prograti_doma) Ігор Чайковський, зокрема, сказав, що залюбки привіз би до рідних Чернівців головний трофей, якби була така можливість. Наразі це неможливо, натомість він скористався декількома вихідними, аби показати землякам золоту медаль.

З пресою та місцевими керманичами Ігор Чайковський та його перший тренер Юрій Лєпєстов зустрілися у владному «Будинку з левами». Перед початком прес-конференції представник обласної ради Валерій Унгуряну вручив їм подяки і годинники від «буковинського парламенту». А від облдержадміністрації Юрію Лєпєстову, чий інший учень Юрій Кисилиця нещодавно став ще й чемпіоном Всесвітньої Універсіади, вручили екіпірування «Поляріс» з символікою Буковини. Нагадаємо, що губернатор краю Володимир Куліш одразу після фіналу особисто привітав земляка з історичною перемогою.

Чайковський: Луческу побажав нам успіхів на Євро

Ігор Чайковський розповів землякам-журналістам про «закулісний» бік перемоги, запевнив, що чемпіони й надалі наполегливо працюватимуть, аби дорости до дорослих успіхів, а також поділився враженнями від спілкування із колегами з першої команди «Шахтаря»: «Особливої дистанції ми не відчуваємо. Вони з нами спілкуються, якщо десь їдуть на авто і бачать когось із дубля, зупиняються, вітаються і таке інше. Я цього року їздив з першою командою на збір до Австрії. Старші колеги по команді нас підтримують. Особливо Срна, як капітан, завжди нас підбадьорує, підказує. Та й взагалі атмосфера в команді чудова, до нас ставляться дуже добре, навіть якщо десь помилишся, заспокоюють, мовляв, нічого, наступного разу зроби так-то й так. Після збору ми з іншими колегами по «Шахтарю» відправилися на заключний збір перед Євро. Персонально з Луческу я не мав можливості спілкуватися. Але він сказав нам, що ми добре попрацювали на зборах, побажав успіхів на чемпіонаті Європи. І додав: головне, щоби повернулися в команду без травм».

На Євро Ігорю Чайковському довелося зіграти не на звичній позиції в півзахисті, а у захисті, де з’явилася проблема по ходу турніру. До новому амплуа він звик швидко: «Ми маємо бути готовими зіграти майже на будь-якій позиції. Я придивлявся, як інші діють на цій позиції, послухав поради тренерів і, гадаю, впорався непогано. Чи не використовуватимуть мене і в «Шахтарі» у захисті? Не знаю, коли повернувся в команду, хлопці жартували, мовляв, ось і правий захисник знайшовся (сміється – авт.)».

Тренер Лєпєстов відкрив секрет успіхів Чайковського

Тренер чернівецької ДЮСШ №1 Юрій Лєпєстов зазначив, що почувається тепер чи не найщасливішим тренером футбольним тренером на Буковині, оскільки його учні за короткий термін втішили історичними міжнародними успіхами: «Мені дуже приємно, що вже десь за годину після завершення фіналу Ігор зателефонував мені і подякував за те, що я для нього зробив. Чесно кажучи, я навіть не чекав, що він так рано подзвонить. Ми говорили з пів години. Згадували, як він починав, наші тренування. Я йому знову повторив: «Хороша робота ніколи не пропадає!» Ігор тренувався у мене років 8. Він навчався у 33 школі, а ми там проводили тренування. Якось я звернув увагу на першокласників, які ганяли м’яча. Підійшов і запропонував: «Не хочете займатися футболом?» На другий день Ігор прийшов з мамою і сказав: «Я хочу тренуватися». Не скажу, що у нього були якісь надзвичайні дані. Але чого не віднімеш у нього, так це працелюбства. Ось за рахунок цього він і прогресував, і поступово перевершував інших однолітків, які, здавалося, були більш здібними. У 10 класі ми вирішили віддати його до школи донецького «Шахтаря». Тоді така «хвиля» пішла. Сергій Ільїн раніше пішов до цієї школи. Потім Юрія Кисилицю (чемпіон Всесвітньої Універсіади-2009) віддали до школи «Дніпра». У «Шахтарі» з Ільїним тренувався і Олександр Семенюк (вихованець Юрія Крафта). У Донецьку Ігор продовжував прогресувати і згодом отримав запрошення до юнацької збірної України. Ось ще один епізод, який характеризує його. Якось коли Ігор вже грав за юнацьку збірну України, він заїхав взимку додому з колегою зі Львова. Ми тренувалися у с кромному спортивному залі. Вони з другом прийшли грати з нами. Так Ігор доігрував кожен епізод до кінця. Зірвалася атака, він повернувся і вибив м’яча у підкаті. Здавалося, яка в цьому необіхдність була – звичайне тренування, та ще ій не у “Шахтарі”. У нього немає «прохідних» моментів – з кожного намагається витиснути максимум. Ігор у мене грав під нападаючими. І дуже забивний був, якось за сезон забив 35 м’ячів у дитячо-юнацькій лізі. А на вістрі атаки тоді у мене грав Руслан Рябий, який тепер в «Оболоні». У дублі «Шахтаря» Ігор теж грає під нападаючими. У перших іграх за збірну його не випускали. А потім в інтересах команди довелося відіграти правим захисником. Він розповідав, що на тренуваннях спеціально відпрацьовував гру на цій позиції, бо Калитвинцев сказав, що потрібно зіграти саме там. І Ігор впорався чудово, зіграв три матчі без замін, і у всіх трьох Україна святкувала перемогу! Звісно, мені дуже приємно, що один мій учень став нещодавно чемпіоном світу серед студентів, інший тепер – чемпіоном Європи серед юніорів. І цих успіхів досягли саме ті хлопці, які вміють «пахати» на тренуваннях! Також мені приємно, що після фіналу зателефонували з облдержадміністрації і передали офіційні вітання від губернатора Володимира Куліша. Це теж для мене стало приємною несподіванкою».

На ФОТО: Валерій Унгурян вручає відзнаки від обласної ради Ігорю Чайковському. Фото: Анатолій Цуркан

Георгій Мазурашу

Категорія: Футбол | Переглядів: 877 | Додав: buksport | Теги: БукСпорт, Євро-19, відзнаки, футбол, Чайковського у Чернівцях нагородили, перемога, Ігор Чайковський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024