Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaЧт, 28.03.2024, 23:45



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Листопад » 30 » "Будівельнику" перемогти "Кримсоду" допомогли забобони вболівальників?
10:24
"Будівельнику" перемогти "Кримсоду" допомогли забобони вболівальників?
http://images1.turnir.com.ua/800x0s/pictures/2009-11-29/5122_p1350058_popaduk_copy1.jpg

Вольові перемоги чернівецького «Будівельника» над «Кримсодою» (Красноперекопськ) ще раз підтвердили аксіому, що боротися завжди треба до останнього. «Будівельники» обидва матча розпочали невдало. Але наставник чернівчан Сергій Побережченко зазначив, що вірив у загальний успіх навіть після програних двох партій і 11:15 у третій. Тим часом вболівальники шукали свої «джерела фарту» для улюбленої команди. Через забобони навіть перший віце-мер Чернівців Микола Попадюк достроково пішов додому. І відчув, що цим теж допоміг команді. Далі – навколоволейбольні цікавинки та післяматчеві коментарі.

За декілька днів до поєдинків «Будівельник» – «Кримсода» начальник чернівецької команди Петро Раца попросив місцеві ЗМІ активно проанонсувати поновлення волейбольних баталій, бо думав, що на відвідуваності може позначитися епідемічний та пост-карантійний настрій. Місцеві вболівальники не порушили традицій і забезпечили звичний для таких цікавих двобоїв аншлаг. Не важко уявити, яким було розчарування публіки, коли улюблена команда першого дня майже безнадійно програла перші дві партії і «впевнено» відставала в рахунку в третій. Дехто з песимістів поспішив спрогнозувати поразку 0:3. Але в цей же час на трибунах відбувалися дивні «маневри» – одні обмінювалися вболівальницькими атрибутами, інші мінялися місцями, хтось просто встав. У цей же час перший заступник Чернівецького міського голови Микола Попадюк мовчки встав і пішов додому. І хід поєдинку кардинально змінився. Перед повторним матчем Микола Попадюк зізнався turnir.com.ua: «Я не пішов, тому що не вірив уже в перемогу «Будівельника». Просто відчув, що треба так вчинити і все буде гаразд. Зі мною не так часто подібне буває, але, як правило, ці відчуття мене не підводять. А сьогодні, навпаки, відчув, що обов’язково треба піти в зал і повболівати за команду до кінця, щоби вона виграла». І «Будівельник» виграв! Ось і не вір після цього у всіляку містику.

Другий ігровий день знову розпочався «під диктовку» кримчан. Вони переконливо «взяли» першу партію, по ходу якої вели по сім очок. А ось у другій партії таку перевагу мав вже «Будівельник». Але ведучи в рахунку 20:13, господарі майданчика примудрилися потрапити під два сет-бола. Але все-таки вирвали перемогу на «більше-менше».
У третій партії кримчани в дебюті відривалися на 2-3 очки. Але на другу технічну перерву лідерами пішли «будівельники» – 16:15. І змогли втримати переможну ходу.
У четвертій партії команди йшли практично, як кажуть, «очко в очко» аж до 22:22! У кінцівці фортуна посміхнулася «Будівельнику», переможну крапу якого зал зустрів «вибухом» овацій.

Обидва матчі були багатими на дуже цікаві, видовищні розіграші, коли гравці по декілька разів поспіль «витягували» м’ячі, які прийнято називати «мертвими». Особливо відзначився досвідчений ліберо «будівельників» Сергій Середа, на чиєму рахунку найбільше «сейвів». У своїх карколомних стрибках Сергій часом був схожий більше на футбольного голкіпера, ніж на волейболіста.

Ще наприкінці першої гри «кинувся в очі» епізод, коли гравці «Кримсоди» емоційно не погоджувалися з рішенням арбітрів, але їх наставник Сергій Скрипка зняв напругу, показавши, що м’яч справді влучив у майданчик. Сьогодні такі жести демонстрував і «коуч» чернівчан Сергій Побережченко (можливо, він це робив і вчора, але це було не в моєму полі зору). Такі приклади «фейр-плей» не можуть не тішити.

Після матчу головний тренер «Кримсоди» Сергій Скрипка, зрозуміло, був засмученим, адже його команда була близькою до набагато кращого результату, ніж одне очко з шести можливих. На його думку, у вирішальні хвилини суддівські симпатії виявилися на боці «Будівельника»: «Жодного «спірного» м’яча вони не відсудили на нашу користь...»

У наставника «Будівельника» настрій був протилежним, і це теж зрозуміло. Сергій Побережченко в експрес-інтерв’ю turnir.com.ua зазначив, що навіть вчора, після програних двох партій і за рахунку 11:15 у третій, він вірив, що вдасться «витягнути» дві перемоги:
Було б дивно, якби я працював з цією командою і не вірив би в неї. На той час, який ви згадали, я, зрозуміло, вже не сподівався на максимальний очковий доробок (за перемогу 3:2 нараховується не 3, а 2 очка – авт.), але 5 очок мені ще видавалися цілком реальними.

Чи не відчувала команда особливого тиску перед зустріччю з лідером, та ще й після несподіваної невдачі у півфіналі Кубку України?..
Особисто я тиску не відчував. Надмірні хвилюванні тут не потрібні. З невдач треба робити висновки і знову налаштоуватися на максимальний результат! Стільки віддано сил роботі, підготовці, і це все провалити в одній або декількох матчах – це неправильно. Так, наша команда зуміла «зібратися», мобілізувати сили на боротьбу, коли перебувала у складному становищі. Але, з іншого боку, ви ж самі були в спорті – якщо б ці перші партії видалися для нас легшими, теж не знати, як би все закінчилося. Адже не виключено, що й суперник трішки розслабився вчора, коли перемога для них була, здавалося, такою близькою. Подібне сталося і з нами сьогодні, коли ми вели у другій партії 20:13, а виграли лише «на більше-менше».

Учора «кинулося в очі», коли у суперечливому епізоді емоцій вже «били через край, але тренер гостей Сергій Скрипка зняв напругу, показавши, що м’яч влучив у поле і його підопічним не треба сперечатися. Сьогодні такі ж жести були з вашого боку. Це ви в руслі «фейр-плей» чи просто, щоби «зекономити» емоційні сили команди для боротьби?
Не думаю, що тренеру варто налаштовувати гравців сперечатися з арбітрами (сміється – авт.). Звісно, тренер не завжди і не в кожній ситації може однозначно підтверджувати або спростувати рішення суддів. Але якщо я, приміром, чітко бачу, що м’яч опустився на нашу половину, чому б не зняти напругу – рідному тренеру ж гравці довіряють, напевно, більше все-таки, ніж рефері (сміється – авт.). Приємно, коли те саме робить колега-суперник. Ну, ми у грі – суперники, а поза майданчиком – передусім, колеги. І це нормально. Після матчу життя продовжується...

Георгій Мазурашу, turnir.com.ua

Категорія: Волейбол | Переглядів: 1062 | Додав: buksport | Теги: БукСпорт, волейбол, Будівельнику перемогти Кримсоду доп | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024