Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaПт, 29.03.2024, 16:43



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Листопад » 25 » Федорюк: «Буковина» мала бути лідером з відривом у 3-5 очок
18:17
Федорюк: «Буковина» мала бути лідером з відривом у 3-5 очок


Президент ФСК «Буковина» Василь Федорюк вважає, що з тими фінансами, які витратив клуб у першій половині сезону, чернівецька команда мала піти на зимову перерву лідером з відривом у 3-5 очок. Оскільки це завдання не виконане, керівництво вирішило звільнити головного тренера Трубачова. На його місці підшукують фахівця, який зможе привезти з собою і 5-6 висококласних виконавців для виконання завдання виходу до І ліги. Наразі «Буковина» шукає і нових спонсорів. Хоча буковинсько-харківська співпраця в цьому напрямку продовжиться. Про це та інші аспекти з життя клубу Василь Федорюк розповів під час зустрічі з журналістами у готелі «Черемош».

Успіх – те, що повернули вболівальників на трибуни

Сьогодні ми підбиваємо підсумки осінньої частини чемпіонату, як спрацював ФК «Буковина» в осінній період, - розпочав прес-конференцію Василь Федорюк. - Хочу вам сказати, що керівництво клубу зібралося тиждень тому і теж підбили підсумки свої роботи в осінньому періоді. Було багато дебатів. Дійшли до висновків, що команда спрацювали на 4 з плюсом. Причин, чому не поставили 5, є багато. В подальшому я вам розкажу. Дуже багато запитань нам поступає. Я просив зачекати – що проведемо прес-конференцію. Ще не знали, що буде з грою з «Моршином», яку могли ще призначити на цю осінь. Але вже відомо, що точно на весну перенесений цей матч. Справді невеличкий успіх команди був, і в цьому заслуга і мас-медіа, яким велике спасибі. Ми разом зуміли повернути вболівальників на стадіон. В середньому було по 6 тисяч вболівальників на матчі.
Футбольний клуб теж провів неабияку роботу, щоби покращити гру команди. У першу чергу ми запросили більше половини команди нових футболістів, щоби могла краще грати. А також тренерський склад. Хочу сказати, що більш-менш справлялися, але останні 2-3 гри команда трішки здала. З яких причин, будемо ще розбиратися. Практично ми опинилися на другій сходинці, відстаємо від «Бастіона» на очко. А згідно із завданням клубу ми повинні були мінімум на 3 очки бути у відриві попереду. З цим завданням ми не впоралися. Сподіваємося, що в другому колі буде краще і ми виборемо перше місце.
На цій же нараді керівництва футбольного клубу було вирішено, кого ми залишаємо в команді. Кого ще будемо брати не знаємо – протягом місяця ми доберемо футболістів, які пройдуть міжсезонну підготовку. А відрахували ми, як відомо, декількох футболістів, в т.ч. головного тренера. Причина одна – не виконане умови контракту. У нас з ним був підписаний контракт, він це чудово розуміє, там були записані конкретні пункти, ставилося завдання перед тренерським складом. Не виконали – спокійно зрозуміли, що завдання не виконали, тому Трубачов у нас з 1 листопада не працює.

Результат в осінній частині не відповідає витратам

Зараз ми в пошуках головного тренера. Хочемо такого тренера взяти, який міг би з собою привезти 4-5, а то й 6 кваліфікованих футболістів, з якими можна було ставити завдання в майбутньому, якщо перейдемо до І ліги.
Хочеться зазначити, що коштів витрачено багато, не буду казати, яка сума. Навіть більше, ніж планували. З такими грішми команда могла і мала бути на першому місці з відривом у 3-5 очок і спокійно готуватися до весняної частини чемпіонату. Ви знаєте, що навесні ми граємо зі всіма провідними командами на виїзді, тому буде нелегко. Тому треба добрати висококласних хороших футболістів і хорошого тренера.
Ми відрахували Драголюка, Чуприну, Гагуху, наших двох воротарів – Джуру і Гаргауна. І під питанням ще два футболісти. Саша Маковійчук поки що залишається в команді до нового року. Ми домовилися, що прийде новий тренер і вирішить, чи залишати його. у нього важка травма. Можливо, підшукаємо йому якусь роботу. Грати йому важко буде. Він пірвав сухожилля один раз, а потім ще раз. Дай Бог, щоби він грав на якомусь рівні.
Плани у нас залишаються ті ж, що були – ми від своїх слів не відмовляємося, команда повинна, як і поставлено завдання, перейти до І ліги. Для цього нам всім разом треба добре попрацювати. Якщо преса й надалі буде так активно рекламувати футбол, підтримувати клуб, то вболівальник ходитиме далі на стадіон і буде нашим хорошим 12-м гравцем.
До домашніх матчів ми ставилися дуже серйозно. Підготовка, квитки. Над цим працювала велика група людей. І далі так думаємо працювати. Дещо будемо оновлювати, мабуть. Головне не втратити нашого вболівальника, який є нашою найбільшою спільною заслугою.

Старий рік проведемо з ялинкою і футболістами під ялинкою

У відсотковому плані якими були приблизно у співфінансуванні клубу внески буковинської сторони («Енергопром»), харківських партнерів і надходження від продажу квитків?
Це комерційна таємниця. Але у нас була домовленість з харківським партнерами співфінансовувати 50х50. Хто більше, хто менше, ми не підраховували, не останні люди, щоби до таких деталей розбиратися. Була домовленість, за що вони відповідають і за що я відповідаю. Спільними зусиллями діяли. Ми повністю розрахувалися зі всіма гравцями і працівниками футбольного клубу. На сьогодні ми ні копійки е винні футболістам, єдині, мабуть, у ІІ лізі. Це дуже відрадно. Футболісти ж теж люди, мають сім’ї, дітей, їм теж треба гроші. Слава Богу, розрахувалися спільними зусиллями. Команда зараз відпочиває. 25 грудня ми збираємося разом, буде представлений новий головний тренер. Запрошуємо і пресу – будемо проводжати старий рік і зустрічати новий. У нас буде невеликий фуршет, з ялинкою і футболістами під ялинкою. Тоді вже буде ясно, хто буде працювати.

Надходження від реалізації квитків зараховано до харківської частки, до буковинської чи це є «нейтральна сторона»?
Це і харківська, і чернівецька сторони. Ми разом працювали над цією програмою, щоби було якомога більше вболівальників, щоби їх більш-менш культурно обслуговувати. Для них і працюємо. Футбольний клуб – це сфера послуг. Якби не було такої зацікавленості з боку вболівальників, не було б такого інтересу грати у футбол. Це наше головне завдання.
Я думаю, що нашим виступом залишилися задоволені і керівництво області та міста. Ми старалися, вони допомагали нам. Відмов не було. І мер міста, і губернатор краю постійно приходили на футбол, коли були на місці. Це приємно, що вони вболівали за команду. Думаю, що ми разом потрапимо до І ліги. Бо вже десь 8 років ми «пасемося» у ІІ лізі.

Люди дзвонять - просяться очолити «Буковину»

Клуб шукає головного тренера, а про кого орієнтовно йдеться – чернівецький фахівець чи приїжджий? І яка доля попереднього?
Я вже сказав, що Трубачов написав заяву на звільнення. І Пушкуца теж. Залишився один Мглинець. Головного тренера ми шукаємо. Є дуже багато пропозицій, дзвонять люди, просяться. У нас вибір є, нам треба такого тренера, який зможе привезти з собою і групу кваліфікованих футболістів. Нам в кожній лінії потрібні по 1-2 гравця. Завдання доукомплектування команди зараз головне.

Прізвища якісь назвати можете? Кажуть, фігурує і екс-наставник «Буковини» Валерій Богуславський?
В т.ч. і Богуславський є у списку ймовірних претендентів на посаду головного тренера.

Чому серед відрахованих два основних захисника?
Чуприна слабо зіграв, ми порахували, що доведеться шукати заднього захисника хорошого. І крайніх. Іванов залишається. Марченко, Іваном, Шевцов, Коробкін, Степан Маковійчук, Семенюк, Мельничук, всі основні гравці залишаються.

З Трубачовим конфліктів не було

Чи усвідомлюєте, що всі «шишки» у випадку невдач у ІІ колі посипляться на вашу голову, оскільки саме ви, як президент, не дали допрацювати повний цикл головному тренеру? Зрозуміло, що команда посіла 2 місце, але лише за підсумками першої частини змагань… Ходять чутки, що у вас з тренером просто виникла певна несумісність.
У нас не було ніяких конфліктів. Ми повністю довіряли тренеру. Хоча у нього були і деякі прорахунки, але це наш клубний секрет. А він просто не виконав умови договору, які ми склали з ним. Команда повинна була бути не на 2 місці, а лідером з відривом у 3-5 очок від другого місця. Наприкінці були і певні проблеми з дисципліною в команді.

Як так сталося, що команда добре почала, вболівальники пішли на стадіон, і той же тренер, який налагодив дисципліну, виходить, і став причиною того, що погіршилася дисципліна?
Ми справді беремо всю відповідальність на себе. Шукаємо кращого виходу, щоби команда краще грала. Лише заради цього міняємо склад, тренерів. Це футбол, футбол повинен розвиватися.

З «Енергопромом» домовленість про підтримку була на сезон чи до нового року?
До нового року. Доведеться шукати нових спонсорів, нових людей. Працюємо над цим. Завдання у нас одна, разом з вами – щоби команда зіграла вдало, набрала найбільше очок і перейшла до І ліги.

Пошук спонсорів, виходить, тепер одне з ключових питань?
Будемо вирішувати цю проблему.

Можливо, «підпишемо» чемпіона Універсіади Кисилицю

Хто, на вашу думку, найкраще відіграв цей сезон серед гравців? І що все-таки було записано в контракті – не думаю, що там могло бути записано 3-5 очок, мала би бути конкретна кількість?
Якщо треба, ми контракт опублікуємо на сайті. Там є умови. Головний тренер приходить не лише для того, щоби заробити гроші, «постригти капусту» і ні за що не відповідати. З такими футболістами, яких ми набрали, скільки грошей ми їм платили, з такою командою реально було відірватися на 3-5 очок. І фахівці підтверджують, що якби не було прорахунків з боку тренерського складу, все мало бути як запланували. Автобус був, гроші були, за добу виїжджали на виїзні матчі, відпочивайте, працюйте лише грайте.
Щодо кращих гравців. Попереду кращі Коробкін і Маковійчук, в середині важко когось відзначити, хіба що Марченка, на початку чемпіонату декілька хороших ігор продемонстрував Мігалатюк. Позаду серед кращих Климус, з таким переднім захисником легше було грати задньому. Іванов непогано відіграв. Мельничук на воротах непогано зіграв. У декількох іграх врятував команду. Але воротар – така справа, що може відіграти пару ігор на 5 з плюсом, а в інших – гірше. Залежно від настрою і т.п. погано, що не було рівноцінного другого воротаря. Зараз шукаємо такого. Можливо, візьмемо, якщо домовимося, Кисилицю, який став чемпіоном Всесвітньої Універсіади. Він зараз у Чернівцях.

Ви згідні з тим, що доля команди залежитиме і від президентських виборів?
Президента клубу? (сміх в залі – авт.). Якщо ми проголосуємо всі за того президента, за якого потрібно, все буде гаразд.

А за кого потрібно? (сміх в залі – авт.)
Ви самі знаєте: Ющенко – наш президент. Я підписав звернення від клубу, футболісти підтримали.

Якщо не виграє Ющенко, зміниться губернатор, який допомагає шукати спонсорів, а отже це позначиться і на стані клубу…
А хто вам сказав, що Куліш має піти. Це тому, що губернатор добре працює, він має піти? А взагалі, думаю, не менше, ніж пів року, буде ще ця команда, так що ми ще встигнемо закінчити друге коло (сміх в залі – авт.).

З підготовкою резервів на Буковині складно

Чи цікавилися інші команди гравцями «Буковини», зокрема, юним оборонцем Шевцовим, який грає за юнацьку збірну?
Йому 16 років, зараз знову надійшов виклик на нього на товариський матч з Францією (5 грудня). Поки що він у «Буковині», у нього контракт до кінця літа. Ми говорили з Володимиром Чумаком, якщо будуть якісь цікаві пропозиції, ми не будемо заперечувати, якщо це справді перспектива для молодого футболіста, і зрозуміло, що йому десь треба грати вище. Це стосується і Шевцова.

А «на олівці» є якісь молоді гравці з числа місцевих вихованців?
З молодими футболістами у нас складно зараз. Ми пробували кращих молодих гравців, але поки що справа не дуже обнадійлива. За винятком того, що взяли Кубая, Георгійчука. Поки виховання зміни перебуває на не дуже високому рівні. Можливо, через те, що не дуже добре поставлена сама постановка питання. Всі молоді перспективі у 13-14 років їдуть від нас, приходять скаути, дивляться і забирають до Львова, Києва, Донецька… А ті, хто залишаються, не завжди можуть добре відіграти. Ми пробували ще деяких гравців, але важко їм вписатися в команду… Навесні ми плануємо зробити другу команду, яка гратиме на першість області. Вона складатиметься з молодих футболістів (16-18 років), плюс ті гравці «Буковини», які відновлюються після травм. Візьмемо тренера який буде відповідати. І, думаю, буде більш тісна співпраця між футбольним клубом і спортивними школами, щоби молоді перспективні діти не їхали в другі клуби, щоби їм було цікаво заграти у «Буковині».

Адміністрація клубу свої обов’язки виконала повністю

Зрозуміло, що «Буковина» має серйозні амбіції. Але ці амбіції треба підкріплювати і фінансово. Чи готовий клуб йти на додаткові витрати, який поставить і фінансові умови, відповідно, захоче привезти з собою гравців, які коштуватимуть немало?
Ми з керівництвом клубу збиралися і визначилися, що готові надалі вкладати кошти, спілкуватися з новим головним тренером на цю тему. Для цього ми і працюємо, щоби вирішувати завдання. Зрозуміло, що якщо справа піде не так, відповідальність буде на нас. Куди нам діватися. Якби ми не ставили високі завдання, якби не витратили стільки коштів, можна було говорити інакше. Адміністрація клубу всі свої зобов’язання перед гравцями і тренерами виконала.

А чия заслуга, що вболівальник пішли на стадіон?
Я ж кажу, футболістів, журналістів, працівників клубу.

А тренер тут ні до чого?
І його заслуга в тому числі.

Кажуть, клуб не проти був отримати стадіон від міської влади?
Після того як буде виконано завдання, міський голова сказав, що сядемо і будемо розмовляти на цю тему. Зрозуміло, що у власність клубу ніхто стадіон передавати не буде. Можуть передати в концесію.

А як щодо нового стадіону?
Микола Федорук с правді казав, що якщо будуть кошти, не виключено, що буде ставитися завдання щодо будівництва нового стадіону. Хоча далі йдуть розмови, що, можливо, і цей стадіон вдасться реконструювати. Потрібно хоча би накрити, щоби вболівальники під час негоди не мокли.

Чи є у вас інформація про подальшу долю Трубачова?
Якщо він справді висококваліфікований тренер, то буде працювати. Можливо, він казав, поїде до Росії, можливо, залишиться в Україні.

Можливо, навіть в Чернівцях? Адже він казав, що готовий працювати далі…
Якщо буде друга команда, можливо (сміється – авт.).

Чумак – бізнесмен, який чудово розбирається у футболі

Роз’ясніть будь ласка, яка роль в клубі у Володимира Чумака?
Володимир Анатолійович – чудовий спеціаліст у футболі. Мало того, що він бізнесмен, він ще й чудово розбирається у футболі. У Харкові він утримував команду і в І лізі, і в ІІ лізі. Він вболіває всією душею і серцем за футбол. І зараз переключився на буковинський футбол. Ми з ним постійно спілкуємося, можна сказати, на рівних правах по фінансуванню та вирішенню всіх питань. Жодне питання самостійно не вирішуємо, тільки спільними зусиллями. Бо легко зіпсувати атмосферу, якщо не будемо спілкуватися. Тому про нього тільки позитив можу сказати. Завдяки ньому клуб почав показувати хороші результати. Він залишається. І буде з нами 25 грудня проводжати старий рік.

Було чимало нарікань з боку вболівальників щодо форми. Традиційними для «Буковини» були жовто-чорні кольори, то до чого тут червоний та інші?
Дуже слушне запитання. Різний менталітет у Харкові та Чернівцях. В процесі спілкування з харківськими партнерами ми їм довели, що у нас інший менталітет, специфіка. Вони зрозуміли, і ми вже замовили нову форму, вже традиційних кольорів. У новому сезоні команда буде грати в тій формі, в якій бажали вболівальники, висловлюючи свої думки, зокрема, на сайтах.

Георгій Мазурашу, turnir.com.ua

Категорія: Футбол | Переглядів: 876 | Додав: tsvyatt | Теги: БукСпорт, Буковина, Фелорюк, футбол, Прес-конференція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024