Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaЧт, 18.04.2024, 10:11



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Вересень » 10 » Ротар: У Чернівцях буде найсильніший склад за всю історію «Кросу націй»
13:17
Ротар: У Чернівцях буде найсильніший склад за всю історію «Кросу націй»
http://images.turnir.com.ua/800x0s/pictures/2009-09-09/b68e_p1310073_rotar_copy.jpg

«Хрещеним батьком» проведення всіх великих змагань з мотокросу в Чернівцях є віце-президент Федерації мотоспорту України Михайло Ротар. Саме його ентузіазм і організаційні здібності дозволили столиці Буковини стати і столицею вітчизняного мотокросу, а тепер – і першим в СНД містом, якому доручили проведення найпрестижніших європейських змагань з мотокросу – командного Чемпіонату Європи.
Михайло Ротар з приємністю погодився з резюме Європейського мотоциклетного союзу, який назвав склад «Кросу націй-2009» найсильнішим за всю історію змагань, а також запевнив, що на чернівецькій трасі ми побачимо фантастичну боротьбу за призові місця, у розподіл яких вперше може втрутитися і збірна України.

У організаторів теж передстартовий мандраж

Уже є прес-реліз з Європейського мотоциклетного союзу, який розісланий по всіх країнах, де вони вказали, що у Чернівцях буде найсильніший склад учасників, який був за весь період проведення «Кросу націй». І федерація цим дуже задоволена, звісно. Правда, вони приписали всі заслуги в цьому собі, але в будь-якому разі ми дуже раді за сам цей приємний факт, адже головне – кінцевий результат. Можете не сумніватися – ми побачимо дуже вперту і фантастично цікаву боротьбу за головний трофей «Кубку націй» 2009 року.

Франція та Італія націлені лише на перемогу

Кого би ви відзначили серед потенційних претендентів на перемогу?
Це минулорічний переможець «Кросу націй» команда Франції, вона їде таким складом, що рохраховує знову перемогти. Так само команда Італії, у складі якої є два призери цьогорічного Чемпіонату світу. Італійці теж їдуть націленими лише на перемогу. Сильні і команди Німеччини, Голландії, Бельгії. До речі, слід зазначити, що представники команд – теж свого часу найсильніші гонщики світу – від кінця 60-х і до 80-90-х років. Тобто ми побачимо на змаганнях і легендарних спортсменів минулого – серед тренерів збірних та представників країн. Це і Лосінг із Голландії, і Андре Ломтом із Бельгії та інші, які свого часу перемагали на Чемпіонатах Європи та світу.
Делегатами від країн будуть переважно члени Європейської мотоциклетної комісії. Як сказав Роман Франш із Люксембургу навесні під час етапу Чемпіонату світу в Чернівцях, на «Кросі націй» таке представництво, що як люди побачать і сприймуть ці змагання, так років 15 будуть говорити, що було або добре, або погано. Але точно можу стверджувати, що боротьба буде дуже інтригуючою. І у нас, як у організаторів, теж є свого роду передстартовий спортивний мандраж. Коли не за 10 етапів чи 20 заїздів вирішується доля підсумкового місця, а все вирішується в одному заїзді – причому не лише твоє місце, а й твоєї країни... Якщо на особистому чемпіонаті від країни виступає і по 8 спортсменів, то тут в одному класі приїжджає лише один гонщик і він має принести очікуваний результат. На нього дивиться вся федерація, країна. А такі країни, як Франція, Італія, є дуже мотоциклетними. Ми знаємо, приміром, що в Італії дуже сильно розвинутий футбол, але мотоспорт фінансується там удвічі більше, ніж футбол.

Травмованого Пащинського у збірній України замінив Оніпченко

Наша команда може справді претендувати на високі позиції?
На жаль, з команди випав один з лідерів Олександр Пащинський, який на етапі в Німеччині зазнав травми. Але його замінив Сергій Оніпченко, який, будучи в команді четвертим резервним, на всіх тренуваннях показував найкращі результати. Його не ставили до основної трійки через те, що він старший за віком. Але його досвід знадобиться команді. Я думаю, що ми повинні і будемо бачити в лідерах, а, можливо, і лідером одного з наших спортсменів. Не будемо називати прізвища, я знаю, що всі вони серйозно готуються. Заключні підготовчий етап наша збірна проведе у Чернівцях, аби почуватися на трасі «Суперкрос» справді як вдома. Тож запрошуємо всіх повболівати за українську збірну! Змагання ці дуже великі і поважні. Наступного разу вони зможуть гостювати в Україні років через 30, тому подумайте, чи варто їх пропустити (сміється – авт.).

Георгій Мазурашу

Михайло Ротар-старший гарантує вболівальникам інтригуюче видовище. Фото: Г. Мазурашу

Категорія: Авто-Мото-Спорт | Переглядів: 996 | Додав: buksport | Теги: Чернівці, БукСпорт, Буковина, Кубок Націй 2009, Ротар, Мотокрос | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024