Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaЧт, 25.04.2024, 22:43



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2009 » Вересень » 28 » Розширене засідання ЦР: нові ідеї, нові орієнтири + фото
13:48
Розширене засідання ЦР: нові ідеї, нові орієнтири + фото


25 вересня в конференц-залі готелю «Київ» відбулося розширене засідання Центральної Ради ПФЛ. Крім членів Центральної Ради на засідання були запрошені президенти клубів першої ліги та представники Федерації футболу України.

Засідання Центральної ради. Фото 1

Питання, винесені на розгляд, визвали відкрите та конструктивне обговорення. А розпочалася дискусія з розгляду висновків комісії, створеної для вивчення ситуації, яка склалась у найпроблемніших клубах першої ліги – «Десна» Чернігів та «Нива» Тернопіль.

Тернопільський клуб через невідомі причини (можливо, через проблеми банку, в якому введено тимчасову адміністрацію) досі не перерахував на рахунок ПФЛ заявковий внесок в сумі 185 тис. грн. Членами Центральної Ради після заслуховування наявних фактів і обставин прийнято рішення рекомендувати Дисциплінарному комітету зняти з команди «Нива» 3 очки, а також зобов’язати клуб до 10 жовтня 2009 р. погасити наявний борг. Одночасно група фахівців на чолі з президентом ПФЛ планує зустрітися з представниками міської влади Тернополя та обласної держадміністрації. Мета – знайти шляхи і механізми оздоровлення ситуації і врятувати «Ниву» – єдиний професіональний футбольний клуб області.

Ситуація у клубі «Десна» також далека від ідеалу. Конфлікт між окремими групами власників клубу вже давно обговорюється в пресі, десять футболістів і колишній тренер команди звернулися до ПФЛ зі скаргами на невиплату зарплатні. Центральна Рада прийняла рішення дати одній зі структур-власників на чолі з віце-президентом клубу Володимиром Сулімом час до кінця осінньої частини змагань на приведення всіх документів в клубі у належний стан, а також розв’язання фінансових проблем.

Також на засіданні зроблені відповідні зміни у складі Рад першої та другої ліг, обумовлені ротацію команд між лігами та іншими причинами. Крім того, до складу Ради другої ліги введено представників всіх команд, за виключенням других (третіх) колективів клубів першої та Прем‘єр-ліги.

Конструктивним було обговорення проблем арбітражу та інспектування. Зокрема, голова Комітету арбітрів ФФУ Вадим Шевченко подякував ПФЛ за співробітництво і відзначив, що позитивним кроком у взаємовідносинах стало створення лігою Експертно-консультативної комісії. «Ми теж бачимо користь від цього нововведення», – зазначив Вадим Вікторович.

Окрему увагу президент ПФЛ Святослав Сирота приділив належному фінансовому управлінню, як основному інструменту успішного існування клубів і ліги в період економічного спаду. ПФЛ у тісній співпраці з Атестаційною комісією ФФУ буде пред’являти до клубів більш жорсткі вимоги в фінансових аспектах, при цьому ідучи назустріч у питаннях пом’якшення термінів виконання вимог до, приміром, інфраструктури. З метою стабілізації календаря змагань прийнято рішення визначити склад учасників майбутнього сезону не пізніше 31 березня 2010 року, одразу після закінчення процесу атестації.

Засідання Центральної ради. Фото 2

У справі оздоровлення фінансової ситуації ПФЛ орієнтується, в тому числі, на останні критерії та рекомендації УЄФА. Але при цьому ліга не забуває і про суто місцеві особливості законодавства, чітке знання і дотримання яких може дати значний позитивний ефект. Наприклад, ПФЛ підготовлено реєстр спортивних споруд, задіяних під час проведення змагань. Затвердження цього переліку в Кабміні дозволить підняти питання щодо звільнення цих споруд від податку на землю, що є суттєвою статтею витрат клубів.

На розгляд клубів були також винесені декілька варіантів формули проведення першості другої ліги у наступному сезоні. Серед них – розподіл команд на три групи за територіальним принципом і проведення змагань у 4 кола. Кінцеве рішення щодо нової схеми проведення турніру буде прийнято клубами вже в цьому році.

В конструктивному і виваженому дусі пройшла дискусія щодо змін до існуючих норм стосовно перебування на полі молодих футболістів. Члени Центральної Ради вирішили проводити зміни поетапно. Виконкому ФФУ буде запропоновано на розгляд і затвердження зміни до чинного Регламенту, згідно з якими в матчах першої ліги на полі повинен обов’язково перебувати один футболіст 1990-1992 р.н., а в матчах другої ліги – один футболіст 1991-1993 р.н.

З наступного ж сезону підхід до ліміту зміниться більш корінним чином. По-перше, члени ЦР дійшли згоди щодо впровадження більш жорсткого обмеження на кількість футболістів у заявках команд (орієнтовно, цей показник буде зменшено до 25). По-друге, декілька місць в заявці буде закріплено за молодими гравцями. І по-третє, клубам буде дозволено заявляти понад лімітом молодих футболістів (орієнтовно – віком до 21 року), підготовлених клубом або дитячо-юнацьким спортивним закладом, зареєстрованим у відповідній місцевій регіональній федерації футболу. Точні параметри цих обмежень будуть визначені пізніше, після розгляду висновків робочої групи, створеної ПФЛ спільно з ФФУ.

Просто на цьому засіданні ПФЛ отримала офіційного страхового партнера. Ним, за одностайної підтримки членів Центральної Ради, стала страхова компанія «Княжа». У відповідності до лозунгу «Свій до свого по своє», клубам ПФЛ рекомендовано в подальшому страхувати футболістів команд саме у цій компанії.

Наприкінці засідання було прийняте ще одне важливе рішення. Договір між ФФУ та ПФЛ про організацію та проведення змагань, а також Регламент змагань між командами клубів ПФЛ наступного сезону буде прийнято не на один, а одразу на три роки, до кінця сезону 2012-2013 років. Це дозволить стабілізувати процес організації та проведення змагань, а також зробити першість України серед команд першої-другої ліг більш передбачуваною, а значить, привабливою для спонсорів та інвесторів.

Приємною несподіванкою для президентів клубів першої ліги стала інформація С.Сироти щодо домовленостей, досягнутих з Професіональною футбольною лігою Іспанії. Як повідомив президент ПФЛ, іспанська сторона готова прийняти у себе групу з 5-10 керівників українських клубів першої та Прем'єр-ліги і ознайомити їх з організаційним, та тренувальним процесом в одному з клубів Мадрида. Вітчизняні топ-менеджери зможуть отримати досвід функціонування системи професіонального клубного футболу Іспанії, а також відвідати офіційний матч чемпіонату цієї країни. Орієнтовний термін візиту - 13-15 жовтня 2009 р., деталі поїздки уточнюються.

Зацікавила учасників засідання і презентація продукції BF-заводу - потужного оператора на ринку виробництва металоконструкцій, арочних профілів і сендвіч-панелей. ПФЛ має надію, що BF-завод стане надійним партнером ліги і допоможе клубам реалізувати свої інфраструктурні проекти із застосуванням новітніх технологій, при цьому дозволяючи замовникам економити значні фінансові кошти.

Засідання Центральної ради. Фото 3

Більш детально з рішеннями, прийнятими на засіданні Центральної Ради, можна буде ознайомитися найближчим часом у розділі ПОСТАНОВИ.

Засідання Центральної ради. Фото 4

ПФЛ
Категорія: Футбол | Переглядів: 936 | Додав: buksport | Теги: україна, БукСпорт, Друга ліга, ПФЛ, футбол | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024