Головна
 
БукСпорт / www.buksport.cv.uaПт, 29.03.2024, 12:05



| RSS
Головна
Меню сайту

Категорії розділу
Футбол [296]
Все про футбол на Буковині
Футзал [64]
Все про футзал на Буковині
Баскетбол [22]
Баскетбол на Буковині
Волейбол [78]
Волейбол на Буковині
Хокей [51]
Хокей на Буковині
Бокс [8]
Бокс на Буковині
Інші Види [100]
Інші види спорту на Буковині
Туризм [24]
Все про туризм на Буковині
Легка Атлетика [29]
Легка Атлетика на Буковині
Теніс [9]
Все про теніс
Спортивне Орієнтування [21]
Спортивне Орієнтування на Буковині
Стрільба з лука [14]
Стрільба з лука
ІНТЕРВ'Ю [58]
ІНТЕРВ'Ю
Авто-Мото-Спорт [17]
Авто-Мото-Спорт на Буковині

Статистика

Головна » 2010 » Березень » 1 » Владислав Кисіль: «Тепер я можу піти»
14:12
Владислав Кисіль: «Тепер я можу піти»


Інтерв’ю з віце-президентом «Буковини» Владиславом Кисіль.

- Владиславе Юрійовичу, як на сьогодні просувається підготовка команди до весняної частини змагань?
- Ми вийшли з відпустки та розпочали працювати раніше за всі клуби Другої ліги, з 10 січня. Провели ознайомлюючий збір у Чернівцях, а через тиждень вирушили на перші тренувальні збори до Вижниці. Нажаль сильні морози завадили нашим планам, і нам довелося ці збори припинити достроково. Це був єдиний недолік, все інше пройшло згідно наших планів. В команді налагоджуються зв’язки між гравцями; тренування змінюються товариськими матчами. Зараз закладається фундамент фізичного стану на весь рік. Для футболістів організовано триразове харчування , всі приїжджі гравці проживають в готелі «Черемош», там же живе і головний тренер.

- Які у «Буковини» подальші плани?
- Після того як ми закінчимо участь у турнірі на Івано-Франківщіні, команда ще буде працювати у Чернівцях до другого березня. Потім буде три вихідних дні і п’ятого березня «Буковина» вирушить у місто Нікополь на двотижневий тренувальний сбір. У Чернівці ми повернемось 21 березня і вже на місці почнемо готуватись до Першості.

-До речі, що це за результати на цьому турнірі? Буковина програє командам, які не є лідерами навіть у Івано-Франківській області?
-А кому потрібні ці результати у товариському турнірі? Для нас цей турнір є підготовчим, у якому в нас є можливість переглянути усіх новачків, налагодити ігрові зв’язки між всіма групами гравців. Так , прикро що нема результату , але такого завдання від керівництва клуба не було, в нас цього сезону є одне завдання, і ми все зробимо для того щоб його виконати!

-Чому ви вирішили провести учбово-тренувальний сбір саме у Нікополі , адже на прес-конференції двадцять сьомого грудня ви казали,що це буде Болгарія, або Молдова чи Крим?
- Ми добре вивчили умови в Болгарії, вони там дуже пристойні, але є одна проблема - там немає з ким грати. У той час, на який ми запланували сбір, в Болгарії починається Чемпіонат і спаринг-партнерів для «Буковини» буде бракувати! А їхати задля того, щоб тільки тренуватися, в цьому немає сенсу! Щодо Криму, то в один бік до нього 1300 кілометрів, і після такого шляху ми будемо приводити до тями команду 2-3 дні, а чартер літаком ми дозволити не можемо,тому й мова про нього не йде. Стосовно Нікополя, наші давні друзі ПФК «Севастопіль» три роки поспіль їздять у це місто. Цього року вони туди не поїхали і їхнє місце було запропоноване зайняти нам. Там є база європейського рівня, з ідеальними умовами проживання та харчування, поле з натуральним газоном (яке до речі зараз у чудовому стані, незважаючи на погодні умови!), та поле зі штучним покриттям шостого покоління, яке на відміну від Чернівців завжди придатне до тренувань, та й спаринг-партнерів вдосталь! У цей час там проводитиме збори лідер Першості другої ліги групи «Б», «Титан» (Армянськ). Поруч знаходяться такі місця як Запоріжжя, Дніпропетровськ, Кривий Ріг, які мають представництво в Прем’єр лізі, розраховуємо на спаринги з їхніми дублюючими складами. Та й до Харкова набагато ближче! (сміється).

- На сайті ПФЛ є інформація, що «Буковина» є серед боржників…
- Це вже застаріла інформація. 25 лютого ми перерахували необхідні кошти на рахунок ПФЛ. Могли це зробити набагато раніше, але кошти повинні працювати, і тому ми відстрочили сплату внеску до останнього відведеного ПФЛ терміну.

-А який стан з фінансуванням команди , бо дуже багато розмов та пліток з цього приводу?
-Це дуже інтимне запитання, але я, можу дати офіційну інформацію.
Як і в будь-якій структурі, в нашій громадській організації є засновники. Джерелом фінансування нашої структури є благодійні внески засновників , а також спонсорські або благодійні внески від будь-якого громадянина і організацій усіх форм власності . Ні для кого не є таємницею, що я є представником сторони, яка з’явилась у Буковині у червні 2009 року, і скажу вам, що всі зобов’язання які ми на себе взяли, виконали у повному обсязі,і продовжуємо їх виконувати. Офіційний спонсор клубу компанія «Енергопром» на жаль припинила допомагати «Буковині» з 1 грудня 2009 року. Це ніяк не вплинуло на дії нашої сторони, бо внесок який робив «Енергопром» заліковувався на рахунок наших партнерів, а наша сторона фінансує 50% усіх витрат! Але я звертаю вашу увагу, що пройшло 3 місяці з моменту припинення фінансування від нашого офіційного спонсору, а ніякої катастрофи немає. Засновники знаходять достатньо коштів для цілком пристойної життєдіяльності команди. Дійсно в нас теж не все так гладко, але це, перш за все, пов’язано з людським фактором і ми ці питання вирішуємо у робочому порядку!
Сьогодні клуб фінансується двома людьми (обійдемось без прізвищ їх і так усі знають!). За особисті кошти придбана ділянка землі (хоча у нас була нагода отримати її безкоштовно), на якій з квітня місяця розпочнеться будівництво бази для футбольного клуба.
Всьому свій час, і коли він прийде, ми більш детально розповімо про цей проект.

- Як ви оцінюєте роботу нового головного тренера?
- Керівництво оцінило Олександра Єжакова ще до того, як він з’явився у «Буковині». Якщо були б сумніви у компетенції цієї людини, у Чернівцях його не було.

- Вболівальники й досі згадують Миколу Трубачова. Дорікають керівництву, буцімто не треба було його звільняти. Прихильники «Буковини» встигли його полюбити.
- Це добре. Відтак у Олександра Єжакова буде стимул, взірець для наслідування. Микола Іванович за дуже короткий термін підійняв планку довіри до себе на найвищий рівень. Але не треба жити минулим. Угода, в якій були прописані обов’язки обох сторін, закінчилася 1 листопада 2009 року, настав наступний період життя. З Миколою Івановичем по-чоловічому потиснули один одному руки та розійшлись. Розійшлись цивілізовано без образ. Я впевнений що наші стосунки залишилися дружніми.

- Єжакову дорікають відсутністю досвіду роботи у професійних клубах…
- Невже він – досвід – був такий великий у Трубачова? Головне – це контакт між тренером та гравцями. Тим більше, історія знає багато прикладів, коли тренер без досвіду роботи з професійними командами досягав фантастичних результатів. Але я хочу зазначити, що нещодавно Олександр Олександрович став Заслуженим Тренером України! А якщо дехто вважає що в нас розкидаються такими званнями, це їх особиста справа, але я скажу, що в нашій країні легше отримати державну нагороду ніж спортивну відзнаку! Ще хочу додати, що треба враховувати реалії Другої ліги. Не кожний відомий тренер хоче працювати в найнижчому професійному дивізіоні.

- Слідкуючи за форумом офіційного сайту ФК «Буковина», закрадається така думка, що кожну справу і дію керівництва підіймають на осуд…
- Ви торкнулися цікавого питання… Це Вас може здивувати, але ми вдячні цім людям, інколи вони переходять межу, але ми будуємо сучасну структуру, а у кожній такій структурі має бути посада опонента. Наприклад у компанії TOYOTA є офіційна посада опонента, якщо не помиляюся заробітна платня у цієї людини - 50 тисяч доларів, і він тільки тим і займається, що критикує всі дії компанії. У нас все набагато цікавіше, у нас сформувався цілий відділ на волонтерських засадах, яким мі дуже вдячні за співпрацю і бажаємо знаходити якомога більше «недоліків» нашого клубу. Якщо ця критика буде конструктивною ми обов’язково на неї відреагуємо. Вже зараз ми в контакті. Говорили, треба змінити офіційні кольори – змінили; символіка не така – ось вам інша; зауваження по сайту – виправили. Не подобається гімн – напишемо новий. Хіба в будь-якому іншому професійному клубі є така налагоджена комунікація? Я вважаю, що за останній рік в «Буковині» було зроблено достатньо. В нас є ціль, є завдання, є стратегія розвитку. Але це дуже кропіткий процес, щоб все реалізувати треба багато попрацювати.

- Вам не образливо читати, що нібито «харківські» прийшли та наробили безлад…
- Ми на це не звертаємо уваги! Після того як «харківські» об’єднали зусилля з «чернівецькими» щось змінилося, мені здається на краще. Ви подивіться: вболівальники знову пішли на футбол. Серед клубів ПФЛ в нас чи не найбільша відвідуваність! Яке місце посідає команда? Хто найкращий бомбардир нашої зони? На якому транспорті їзде «Буковина»? хто одягатиме команду наступного сезону? Погляньте на наш офіційний сайт і зрівняйте його з сайтами усіх професійних клубів України! Та це далеко не вичерпний перелік того, про що можна казати!
Відносно «харківських»… Приємно що нас сприймають, як професійну команду, і немає до нас байдужого ставлення. Є й прихильники, є й «друзі». Приємно, що коли ми приїжджаємо на машинах з харківськими номерами, то навіть інспектора ДАІ ставляться до нас з повагою! І для того, щоб поставити крапку у цьому питанні, погляньте, там де безлад , там немає показників, а в нас вони є!

- Пробачте на слові, але «харківським» закидають, нібито вони хочуть «відмити» в Чернівцях гроші…
- Так, це я також читав. У цьому питанні навіть не треба багато аргументів, щоб себе виправдати. Ми цього ніколи не робити, і навіть якщо б захотіли, ми цього не вміємо робити. А так щоб, закрити це питання раз і назавжди, покажіть хоча б один клуб в Україні, який є прибутковим! Ні «Шахтар», ні київське «Динамо», ні жоден інший клуб не є прибутковим. В Україні гроші на футболі зараз заробити неможливо! У цій країні в нього тільки вкладають гроші. Може колись, колі квитки будуть коштувати на футбол у Другій лізі 20 Євро і права на телевізійну трансляцію будуть продаватися на суму у декілька мільйонів, а в клубній атрибутиці буде ходити все місто, тоді футбол стане прибутковим, а зараз - це меценатство, можливість займатися цікавою справою. Якщо казати про себе, то я не уявляю свого життя без футболу.

- Чому від вболівальників тоді йде така агресія?
- Немає ніякої агресії. Є, як ми вже з’ясували опоненти-волонтери і є люди, які працюють на замовлення, що за копійки готові облити брудом будь-кого. Нажаль, такі люди зустрічаються і в Чернівцях. Нещодавно на «Букінфо» з’явилася стаття, заголовок якої був придуманий автором, а зміст цієї статті був об’єктивно дружнім. Кому це потрібно, навіщо - незрозуміло?

- Чи легко працювати в умовах, коли йде критика та відвертий бруд?
- Критика – це добре. Бруд буде завжди. Легко критикувати і обливати брудом, а чи зробив той, хто нас критикує хоча б на один відсоток від того що зробили ми? Працюємо. За допомогою існуючого організаторського досвіду в професійному футболі, разом з групою однодумців будуємо в Чернівцях команду високого рівня. І вже сьогодні ми проторували вірний шлях. Команда – це не тільки футболісти і керівництво; це складний механізм, у якому задіяні всі – від водія автобусу до президента, і за декілька місяців команди не робляться, потрібно набагато більше часу. Важливо, щоб кожна деталь цього механізму працювала злагоджено. Мені здається, що в «Буковині» цей професійний принцип потроху вже починає працювати. Я вважаю, що виконав своє завдання, тепер можу спокійно піти.

- Невже ви залишите «Буковину»?
- Ви ж бачите, в клубі з’являються нові обличчя, і я думаю, що на «Буковину» в найближчому майбутньому очікують кардинальні зміни. Я піду зі своєї посади до початку другого кола. Місію, яку на мене було покладено я виконав. Але співпраця з клубом буде тривати, моя нова робота також пов’язана з футболом.

Прес-служба ФСК "Буковина"

Категорія: ІНТЕРВ'Ю | Переглядів: 2028 | Додав: buksport | Теги: Будівництво, Нова база, Буковина, Василь Федорюк, Владислав Кісіль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 buksport  
0
Багато стає зрозумілим, а щодо бази то якщо вони почнуть будувати то майбутнє все таки буде.
Одним словом поживем побачим.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук

Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту


Copyright MyCorp © 2024